2016. már 01.

Csak vicc volt a posta Havannán

írta: Lmagazin
Csak vicc volt a posta Havannán

20150111_152224.jpgItt hamarosan Posta nyílik – hirdeti egy önkormányzati logóval ellátott szakadt molinó lassan két éve Havanna közepén a Barta Lajos utcában. A legutóbbi önkormányzati választás hajrájában a havannai körzet elvesztésétől tartó Ughy Attila polgármester nyilvánosan megígérte, hogy teljesíti az egyik legrégebbi kérést és postahivatalt nyit a lakótelepen. Nagy lendülettel le is választottak egy sarkot a főutcán lévő kínai üzletből, bízva abban senkinek nem tűnik fel, hogy az ingatlanrész nem rendelkezik mosdókkal, sem egy posta számára előírt szükséges alapterülettel.

A tervnek volt mégegy alapvető hibája nevezetesen, ha mégis megnyílik az új hivatal a Posta kijelentette, hogy racionalizálásként bezárja a Szent Lőrinc lakótelepen működő egységét, nehéz helyzet elé állítva az ott élő, többségében nyugdíjas korban lévő lakóközösséget. A postájuk miatt aggódó „kisz lakótelepiek” aláírás gyűjtésbe is kezdtek, a megromlott közhangulatot a kormánypárti városvezetésnek azóta sem sikerült helyrehoznia.

Utólag kijelenthető a polgármester és a csapata egy percig sem gondolták komolyan, hogy postát kaphatnak a Havannán élők, sőt az ügy annyira érdektelennek bizonyult, hogy arra sem vették a fáradtságot, hogy eltávolítsák a kampánymolinót az épület homlokzatáról. Pedig állami cégről lévén szó pusztán hatékonyan kellene lobbizni az ügy érdekében hasonlóan, ahogy a 12 évvel ezelőtt az akkori baloldali vezetés egy évnyi tárgyalást követően kijárta, hogy új hivatalt nyissanak Erzsébet Bélatelepen. 

Szólj hozzá

polgármester átverés pestszentlőrinc pestszentimre Havanna lakótelep