2016. már 08.

Nem fizet a Klik, elönti a gyerekeket a szennyvíz a mosdóban

írta: Lmagazin
Nem fizet a Klik, elönti a gyerekeket a szennyvíz a mosdóban

kaki_a_mosdoban.jpgÉletveszélyesnek minősítették közelmúltban a Klik kezelésében lévő, végletesen elhanyagolt Tarnazsadányi Általános Iskola épületét, amelyen az elmúlt években a pedagógusok és a szülők kétségbeesett kérései ellenére, csak kisebb toldozgatást hajtottak végre. Áporodott bűz árad abból a betonpálya melletti épületből, amely vizesblokként szolgál. A falak jéghidegek és koszosak, a csaptelepeket és fűtőtesteket néha megszerelték ugyan, de a helyzeten ez nem sokat javított. Szécsi Gyuláné igazgatóhelyettes elmondása szerint, a derítő rendszeresen megtelik még szippantás előtt, ilyenkor az iskola udvarán úszik az ürülék és napokig elviselhetetlen a csatornaszag. A szippantós kocsi elvileg kéthetente jön, de mivel a Klik már három hónapja nem egyenlítette ki a számlájukat, nem jönnek - tette hozzá.

A gyermekek egészségéért aggódó szülők 2015 szeptemberében meg is tagadták a tanulók iskolába engedését. Az általános iskola igazgatóhelyettese azt mondja, hogya törvényi előírások ellenére nem rendelkeznek tornateremmel sem, öt éve egy régi osztálytermet alakítottak át tornaszobának, ahol a testnevelési órák mellett az ünnepségeket is tartják. Ide zsúfolódik be az intézmény 150 tanulója - hangsúlyozta. Ám azonnal megjegyezte, hogy egyébként a helység födémje évekkel megsüllyedt, ezért életveszélyes lett. Segítség nincs, a Klik már nem is hitegeti őket.
Országosan többszáz kistelepülési iskola lehet még hasonló helyzetben, bár szerencsére például a XVIII. kerületben ilyen katasztrofális állapotok nincsenek, mégsem lehet az olyan kormánypárti képviselők bűnpártolását szó nélkül hagyni, mint Kucsák László. Ő az az ember, aki megtagadva egykori iskolaigazgatói múltját, még a napokban is nyilvánosan próbálta védeni a Kliket, amikor komoly politikus már forró krumpliként kerüli a témát. Párttársai szerint Kucsák a közelmúltban hetekig kilincselt a főnökeinél, hogy nevezzék ki oktatási helyettes államtitkárnak, vagy Klik vezetőnek (vagy bárminek, ami hivatali Audival jár), ám dacára az Orbán melletti már-már komikus hűségnyilatkozatainak egyelőre nem tekintenek rá kompetens jelöltként.

 

 

Szólj hozzá

oktatás fidesz alkalmatlanság kucsák lászló klik