2016. ápr 28.

Indul a 3-as metró korszerűsítése

írta: Lmagazin
Indul a 3-as metró korszerűsítése

szs_riport_k_1.jpgÓriási összegből, mintegy 137,5 milliárd forintból kezdődik a hármas metró korszerűsítése ősszel, a folyamatban lévő közbeszerzési eljárások lezárultával. A beruházás XVIII. kerületi vonatkozása, hogy Szaniszló Sándor szocialista képviselő lobbizása eredményeként sikerült elérni, hogy a Határ úti metróállomás kijáratai a nagyobb forgalmú megállókhoz hasonlóan akadálymentes felvonóval legyenek felszerelve, megkönnyítve ezzel a mozgásukban korlátozott utasok közlekedését.

- A munkálatok eredményeként lecserélik a síneket, az áramelosztó rendszert és új burkolatot kapnak az állomások. A modern mozgólépcsők pedig a beépített hangnyelő elemeknek köszönhetően csendesek és ellenállóbbak lesznek az igénybevételre - mondta a képviselő.

A kivitelezés novemberben kezdődik és az új 3-as metrót előre láthatóan 2019. októberében vehetik igénybe a budapestiek. A munkálatokat három szakaszra bontják, elsőként a Köki - Nagyvárad tér közötti, illetve az északi szakaszt zárják le. A középső megállókon hétköznapokon 4:00 - 20:00 óra között lehet metróval utazni, a hétvége itt is a munkálatoknak lesz fenntartva. A déli és északi szakasz átadását követően a munkálatok a középső állomásokon folytatódnak, az utazóközönséget ez idő alatt metrópótló buszokkal szállítják.

Szólj hozzá

xviii szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre mertó