2016. máj 02.

Újabb 60 milliárd stadionokra

írta: Lmagazin
Újabb 60 milliárd stadionokra

felcsut_stadion_07.jpg- Azért kell ennyi stadion, hogy egészségesebbek legyenek a magyarok - válaszolta újságírói értetlenkedésre Kucsák László fideszes képviselőtársa a parlament folyosólyán a minap. Minden bizonnyal komolyan is gondolta a kórházak stadionokra való lecseréléséről szóló új országimázs gyakorlatba ültetését, mivel a 2017-es költségvetési törvény újabb 62 milliárd forint közpénzt irányoz elő stadionok megépítésére!

Legnagyobb tétel az Olimpiai Központ megépítése 36 milliárdból, 8 milliárd jutna a többi kiemelt sportág létesítményeire. A szombathelyi stadionra 5,6 milliárdot, a Diósgyőrire 3,8 milliárdot, az Ilovszky arénára 1 milliárdot, míg a Bozsik stadion következő ütemére 500 millió forintot irányoztak elő.

Jellemző módon iskolai tornatermekre és tanuszodákra az egész országban csak 2,9-2,9 milliárd forintért lehet pályázni.

Önmagában az is nagy bűn, hogy üres lelátók megépítésére irdatlan összegeket dobnak ki az ablakon, az igazi tragédia azonban az, hogy közben borzalmas állapotok uralkodnak a legtöbb hazai kórházban és egészségügyi intézményben, ami a jelek szerint nem szempont a hatalom számára. Kucsák Lászlónak is lenne feladata, hiszen a Délpesti kórház működésére tömegesen érkeznek panaszok Pestlőrincen, a napi működési zavarok egy része már több éve megoldásra várna.

Szólj hozzá

kórház stadion alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló