2016. máj 09.

Ha törvényes, akkor művészet is lehet

írta: Lmagazin
Ha törvényes, akkor művészet is lehet

graffiti_kicsi_kicsi.pngMeglepődve nézték az arrajárók a minap, vasárnap délután a Nefelejts utca egyik buszmegállójában a kerítést elmélyülten graffitiző fiatalokat. A munka csak akkor szünetelt egy-két percre, amikor a Csillag utcai megállóba megérkezett egy BKV busz.

- Mindenki lelassít minket látva, mivel graffitizni nem éppen legális tevékenység, de mi ezt engedéllyel tesszük - mondta a szerkesztőségi tagunknak az egyik fiatal hozzátéve, hogy rendőrjárőr is igazoltatta őket kicsivel korábban. A helyi fiatalemberek barátok, egyikük pestszentimrei, az Ő ötlete volt, hogy felkeressék az ingatlan tulajdonosát azzal, hogy saját költségükre szívesen feldobnák a meglehetősen unalmas tégla kerítését. A lakóknak megtetszett az ötlet, az egyezséget írásba foglalták, így nem volt akadálya a munka elkezdésének.

Korábban volt az önkormányzatnak több javaslata is, hogyan lehetne törvényes keretek között megmutatni a szabadtéri festékszórás művészi oldalát, egyidőben a Bókay kert téglafalának a díszítésére pályázatokat is kiírtak, amire több, mint húsz alternatív közösség jelentkezett. A fiatalemberek elmondása szerint a hasonló alkotások fejenként öt-hatezer forint festékköltségbe kerülnek, a három-négy órás munka jutalma pedig az átutazók remélhetőleg pozitív rácsodálkozása.

 

Szólj hozzá

graffiti xviii pestszentlőrinc pestszentimre