2016. jún 11.

Üresen állnak az önkormányzati lakások!

írta: Lmagazin
Üresen állnak az önkormányzati lakások!

onk_lakas.jpgMiközben négyszáznál is több nehéz körülmények között élő család vár a XVIII. kerületben évek óta önkormányzati bérlakás kiutalására, a legutóbbi tájékoztatás szerint immár 206-ra növekedett az üresen álló lakások száma. –Ezek az ingatlanok kellene otthont adjanak a kerületi igénylőknek, ezzel szemben már az önkormányzati lakások 15%-a parlagon hever! A lesújtó helyzet jól mutatja, hogyan viszonyulnak a kerület jelenlegi urai a rászorulókhoz, pedig ezek a családok ezernél is több gyermeket nevelnek – mondta Fehér Gábor, szocialista képviselő.

A másik szembeötlő adat Pestlőrincen, a jelenlegi bérlők lakbér és közüzemi díjhátralékainak drasztikus mértékű emelkedése. Míg 2010-ben ez az összeg az összes bérlőt tekintve 257 millió forint volt, addig napjainkra 551 millió forintra emelkedett. Ennek számos társadalmi és szakmai indoka van, melyből kiemelhető a 2011-ben teljesen indokolatlan 33%-os mértékű lakbéremelés, valamint az a könyörtelen és sanyargató szemlélet, ahogyan folyamatosan szigorítják a bérlőkre vonatkozó szabályokat, így segítség helyett egyre nehezebb, kilátástalanabb helyzetbe hozva őket. Sok család számára pont a szociális szabályok megváltoztatása okozta azt a helyzetet, hogy választaniuk kell, élelmet tudnak vásárolni, vagy kifizetik a lakbért és a rezsit. Erre pedig az önkormányzat cinikus válasza: ha nem fizetsz, mehetsz az utcára.

A XVIII. kerületi lakáskiutalások Dömötör István alpolgármestersége óta lassultak le különösen, a fideszes városvezetőre ráadásul a lekezelő stílusa miatt is sok a panasz.

 

Szólj hozzá

fidesz alkalmatlanság xviii pestszentlőrinc pestszentimre Dömötör István