2016. jún 23.

Skinheadek előzenekara volt Kucsák László.

írta: Lmagazin
Skinheadek előzenekara volt Kucsák László.

kucsak3.png

Megdöbbentő levelet kapott szerkesztőségünk egy nyugdíjas kerületi zenepedagógustól. A levélíró arra hívta fel a figyelmünket, hogy Kucsák László, kerületünk fideszes országgyűlési képviselője egy skinhead zenekar előzenekaraként lépett fel egy kerületi rendezvényen.

 

Tisztelt Szerkesztőség!

A XVIII. kerületi tévé, a TV18 2016 június 20-i adásában láttam a következőket, melyeket a tévé honlapjáról ki is fotóztam. (fotók csatolva)

Ha valaki nem látná jól, a képeken kerületünk országgyűlési képviselője Kucsák László látható egy színpadon. 

Ez a színpad a Vasvári napok programsorozat nagyszinpada, ahol Kucsák László és barátai zenekara a Historica nevű skinhead zenekar előzenekaraként “szórakoztatta” a jelenlévő, bőszen “Veszen Trianon”-ozó részeg hülyéket. (Már elnézést, de ennél pontosabb megfogalmazás nem jut eszembe.)

Persze egy demokráciába belefér az ilyen, irredenta, gusztustalan, ordas eszméket propagáló zenekarok létezése, felléptetése, de az szánalmas és lehangoló, hogy ehhez lelkesen csatlakozik egy egykori tanár, iskolaigazgató, kultúrembernek gondolt országgyűlési képviselő.

Két dologra tudok gondolni, de valójában egyik rosszabb, mint a másik.

Kucsák képviselő úr, vagy annyira figyelmetlen, és buta, hogy azt se tudja hol lépett fel, vagy Kucsák képviselő úr világképébe könnyedén belefér, hogy előzenekarosdit játszon egy szélsőséges skinhed zenekar elött.

Mindkét opció lehangoló és elszomorító.

Mivel mégiscsak egy országgyűlési képviselőről van szó. Aki, legalábbis tudtommal, nem a  JOBBIK színeiben került a Parlamentbe.

És ezen az a tény se változtat, hogy a tudósítás tanúsága szerint a helyszínen csak néhányan látták ezt, hiszen a kerületi tévé bemutatta az eseményt, és rögzítette az örökkévalóságnak Kucsák úr megmosolyogtatóan amatőr produkcióját, amint azt képzelve, hogy tud énekelni, rockeresdit játszik ebben a teljesen vállalhatatlan közegben.

Ez az egész így számomra döbbenetes és elkeserítő, és sajnos fogalmam nincs, hogy e mögött mi lehet.

Kérem a szerkesztőséget, ha módjukban áll, kérdezzék meg a képviselő urat, bár őszintén megmondva elképzelni nem tudom, hogy milyen normális választ tud adni arra a kérdésre, hogy mi értelme volt ennek az egész performansznak ilyen körülmények között. De hátha.

 

Tisztelettel,

egy nyugdíjas zenepedagógus, kerületi lakos

 

 

 

 

Szólj hozzá

náci skinhead kucsák lászló fidesz-kdnp