2016. aug 29.

Magyar csoda: olcsó olaj, drága üzemanyag

írta: Lmagazin
Magyar csoda: olcsó olaj, drága üzemanyag

benzinkut.jpgSzeptember elsejétől akkor is drágulni fog a hazai kutakon az üzemanyag, ha közben csökkenne a kőolaj világpiaci ára. Az elsőre nehezen érthető jelenség oka az, hogy a fideszes többséggel - közöttük Kucsák László, a XVIII. kerületiek szavazógépe támogatásával - az Országgyűlés büntetőadót vetett ki az olcsó energiahordozók miatt kevésnek gondolt állami bevételek visszapótlására. Ami jó volt az autósoknak, az nem érdeke az államnak, így az üzemanyagokra eddig rárakott literenkénti 124 forint adó és 27 százalék áfa felett újabb 13 forint különadót vetetnek ki, amennyiben a kőolaj nemzetközi ára 50 dollár alá esne.

Cikkünk megírásának napjaiban a Brent típusú kőolaj 49 dollár körül ingadozik, így szeptember első napjától borítékolhatóan 350-355 forint feletti üzemanyag árral kell számolnunk, ami alkalmanként 6-700 forinttal növeli meg a gépjárművezetők és néhány ezer forinttal a fuvarozók költségeit. Ez utóbbi költség még visszaköszön a lakosság számára, mivel a szállítási költségek növekedése drágítja az összes termék árát is.

A megszavazott különadó ügyében emailben szerettük volna megkérdezni Kucsák László fideszes képviselő álláspontját is, sajnos a válaszadással ezúttal is adósunk maradt, így nem tudjuk közzé tenni, miért gondolta azt, hogy a választói jószívvel fognak alkalmanként 6-700 forintot, éves átlagban hozzávetőlegesen 9000 forintot újabb adóként megfizetni.

 

Szólj hozzá

fidesz felelőtlenség alkalmatlanság xviii pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló