2016. okt 04.

Kerületi köztisztviselők a bukott fideszes kampányban.

írta: Lmagazin
Kerületi köztisztviselők a bukott fideszes kampányban.

Megdöbbentő híresztelések keringenek arról, hogy a Polgármesteri Hivatal (továbbiakban Hivatal) köztisztviselői működtek közre a Kubatov-listaként elhíresült adatbázis mozgósítás céljából történő feldolgozásában az október másodikán csúfos kudarcot vallott népszavazásban.

Röviden adóforintokból fizetett köztisztviselők munkaidőben, közpénzből finanszírozott eszközökön a FIDESZ adatbázisából hívták fel a választópolgárok figyelmét az október 2.-ai választáson való részvételre és a „helyes” válasz bejelölésére. De, hogy is történhet ez meg? Ki a felelős ezért? Még mielőtt farkast kiáltunk és egyöntetűen a polgármester egyszemélyes felelősségét mondjuk ki érdemes arra gondolni, hogy a Hivatal vezetője legalább is szakmai oldalon a mindenkori jegyző. Kerületünk Hivatalának vezetői 2012. január és 2015. decemberre közötti időszakot nem idesorolva mindig a közigazgatás képzeletbeli „szamárlétráját” végigjáró személyek voltak, és mégis azt kell látnunk, hogy az említett 3 éves időszak még fideszes szemmel is kifejezetten szakmaiatlan időszak, hogy rányomja bélyegét az elmúlt 2 évre.

A híreszteléseknek alapot biztosít az a tény, hogy a választásnapján kerületi FIDESZ székházba látogató Orbán Viktorral készült csoportképen két hivatali dolgozó (köztisztviselő) mosolyog a kameralencséjébe. Információnk szerint mindkét személy kerületi lakós, így biztos akadt volna számukra munka a választás lebonyolításának hivatalos részén is. Persze felmerül a kérdés, hogy ezt munkáltatójuk engedélyével vagy anélkül tették, persze bízunk abban, hogy a jegyző, mint a törvényesség őre betartja és betartatja a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvényt. Mert nem elég a Hivatal pártatlanságát hangsúlyozni, de a látszatra is ügyelni kell. Ez a választás miatt előtérbe került „hiba” felveti annak szükségességét, hogy jobban szemügyre vegyük a Hivatal működését, azt hogy mi módon valósul meg a pártatlanság és szakmaiság és ezekre milyen hatást gyakorol az a 3 éves időszak amit Peitler Péter neve fémjelzett. Megvizsgáljuk milyen hatással van a hivatali mindennapokra a jegyzői székből a polgármester ellenállása ellenére fideszes nyomásra kidobott azóta polgármesteri tanácsadóvá (szülőhelyén Zalaegerszegen is ezt a titulust viseli) avanzsált Peitler. Folytatása következik.

Szólj hozzá

fidesz bukás ughy attila pestszentlőrinc pestszentimre