2016. okt 04.

Már keresik Kucsák és Ughy utódját.

írta: Lmagazin
Már keresik Kucsák és Ughy utódját.

ugy_kucsak.jpg

Mint arról már több országos hírportál is beszámolt, a Fideszben lecserélik azokat a választókerületi elnököket és polgármestereket, akik rosszul teljesítenek az októberi népszavazásban. Kerületünkben már megkezdték Kucsák és Ughy utódjának a keresését.

Már több héttel, az októberi, csúfos kudarccal végződő referendum előtt tudni lehetett, hogy idegesek a fideszes választókerületi elnökök és polgármesterek, mert a legutóbbi zártkörű értekezletükön Orbán Viktor elvárásként szabta meg, hogy minden körzetben érvényesnek kell lennie az október 2-i kvótanépszavazásnak

A Népszabadságnak nyilatkozó  fideszes és kereszténydemokrata politikusok számára is evidencia, hogy a

2018-as választáson, illetve az egy évvel későbbi önkormányzati voksoláson nem lesz rajta a jelöltlistákon azon honatyák, polgármesterek neve, akik októberben nem tudnak elég hatékonyan mozgósítani.

Az eredménytelen népszavazást követően hétfői írásában már több portál, így az index.hu is arról cikkezett, hogy az eredmények alapján Budapest XVIII. kerülete is rákerült arra a listára, ahol a fidesz vezetése személycseréket fog végrehajtani. Ennek oka, hogy kerületünkben az országos átlagot sem sikerült elérniük részvétel és a nemek számának tekintetében. A szerkesztőségünknek nyilatkozó kerületi fideszes politikusok közül többen is megerősítették az értesülést, amely szerint készülnek a személycserékre. 

Régi problémák megoldását várják a cseréktől.

A két kormánypárti politikus lecserélésétől a kerületi kormánypártot évek óta feszítő konfliktusok megoldását is várják a helyi fideszesek. Mint az köztudott, Kucsák László, és támogatói kifejezetten rossz viszonyt ápolnak Ughy Attilával, és körével. Kerület szerte számos történetet hallani arról, hogy a két kormánypárti poilitikus legendásan rossz viszonyban van. 

Mint emlékezetes, a 2014-es választásokat követően Kucsákék kényszerítették ki Ughy bizalmi emberének, Peitler Péter jegyzőnek a távozását. Kucsákék szerették volna elérni, hogy távozzon a kerületből Ughy Attila gazdasági köre, a Werner Péter által fémjelzett társaság is. 2014-ben ez nem sikerült, de egybehangó állítások szerint a kérdés folyamatosan napirenden van.

 

Szólj hozzá

megbuktak ughy attila pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló fidesz-kdnp távoznak