2016. nov 21.

Több lesz a parkolóhely és kevesebb a baleset

írta: Lmagazin
Több lesz a parkolóhely és kevesebb a baleset

baleset_bartha_kicsi.pngA fővárosi úthálózat karbantartásáért felelős Budapest Közút vezetőjével kerület bejárást tartott Szaniszló Sándor fővárosi képviselő, annak érdekében, hogy a régebb óta esedékes XVIII. kerületi közlekedésfejlesztési igények bekerüljenek a jövő évi tervekbe. Az utóbbi évek során a kormányzati elvonások miatt egyre több külső kerületi útfejlesztés maradt el, a tájékoztatók szerint csak aszfaltozásra mintegy 30 milliárd forint jogos igény lenne, de csak 4 milliárd forint áll rendelkezésre. Így érthető, ha nagy a városrészek közötti verseny, amelyek közül azokhoz jut több forrás, ahol keményebben lobbiznak a fővárosi képviselők.

-A mai szemle során Pestszentimrén a lassan járhatatlanná vált Nagykőrösi út felújításának kértem kiemelt figyelmet, jelenleg ez a kerület legkritikusabb útszakasza. Pestszenlőrincen két további helyszínt mutattam meg, egyik a Baross-Barta Lajos utca kereszteződésében tervezett körforgalom kialakítása, amivel elkerülhetőek lennének a heti rendszerességű gépkocsi ütközések (képünkön a gyakori balesetek egyike). Erre a területre már 15 éve vannak tervek, a hivatalos magyarázat szerint a 42-es villamos pestlőrinci bevezetésével együtt lenne indokolt a kialakítása. Mivel a villamosra akár tíz évet is várhatunk, kezdeményeztem, hogy ne várjunk tovább a körforgalom megépítésével – számolt be a lobbizása eredményéről Szaniszló Sándor szocialista képviselő.

A bejárás harmadik szakasza az Üllői út mentén megvalósuló parkolási lehetőségek felmérését jelentette. A gépkocsival való megállási gondok különösen súlyosak a Béke tér szervizút körüli részén, ahol a villamos végállomás mellett közel húsz üzlet, posta, háziorvosi rendelő, konditerem igényelne legalább száz új parkolóhelyet. Jelenleg a vezetők nagy része arra kényszerül, hogy tilosban állítsa le a járművét, ugyanezt a helyzetet lehet tapasztalni az Üllői út többi forgalmasabb szakaszán is. A Budapest Közút részéről Szaniszló Sándor ígéret kapott arra, ahol a főút mentén a járda szélessége és a közlekedési viszonyok lehetővé teszik alacsony járdaszegélyeket alakítanak ki, amivel további 250-300 parkolóhelyet nyernek a kerületi gépkocsivezetők.

 

Szólj hozzá

parkolás útépítés xviii szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre