2016. dec 09.

A posta bezárása ellen tüntettek

írta: Lmagazin
A posta bezárása ellen tüntettek

Több száz átvert ember tüntetett a KISZ lakótelep postájának bezárása ellen péntek délután. Az MSZP által szervezett demonstráción Kunhalmi Ágnes országgyűlési és Fehér Gábor önkormányzati képviselő mondott beszédet. 

A körzet önkormányzati képviselője felszólalásában kiemelte: példás összefogás jött létre a tüntetésen, hisz a Szent Lőrinc lakótelepen élők mellett ott voltak a havannások közül is sokan, akik szolidaritásukat fejezték ki, A képviselő emlékeztetett rá, hogy a 2014-es kampányban több, mint ezer aláírást gyűjtött annak érdekében, hogy ne zárják be a postát. Akkor a körzet fideszes jelöltje, és Ughy Attila polgármester is hazugságnak nevezte azokat a híreket, amelyek a posta bezárásáról szóltak. Mára bebizonyosodott, a hatalom megint hazudott. Fehér Gábor elmondta, Kunhalmi Ágnessel együtt levelet írt a Magyar Posta vezérigazgatójának, amelyben a posta ismételt kinyitását kérték, Egyben bejelentette, hogy ismét aláírásgyűjtésbe kezd annak érdekében, hogy a bezárt hivatal ismét kinyisson. 

Kunhalmi Ágnes a hatalom mindennapi rutinjának nevezte a hazugságot. A politikus emlékeztetett rá, hogy több tízezer kerületi állampolgár életét veszélyezteti a hármas metrón a Fidesz, miközben azt hazudják az embereknek, hogy minden rendben van. A valóság ezzel szemben az, hogy a fideszes urak azon marakodnak, hogy ki lophat a metró felújításából. A szocialista politikus a Jahn Ferenc kórház kapcsán is emlékeztetett rá, hogy hiába tesznek meg mindent az ott dolgozók, ha a kormány elvonja a forrásokat az egészségügytől. A szocialista politikus szerint a posta bezárása is azt bizonyítja, hogy a város vezetése nem törődik az itt élőkkel.
Szólj hozzá

tüntetés post kisz alkalmatlanság attila;ughy attila; fidesz-kdnp szent lőrinc lakótelep