2017. jan 09.

Ellopták az ország aranytartalékát?

írta: Lmagazin
Ellopták az ország aranytartalékát?

 image1.PNG

Matolcsy György vezette jegybank eltüntette az ország aranytartalékát, számolt be róla több hírportál is. A szakértők egyetértenek abban, hogy ilyenre még sosem volt példa. 

Par napja robbant a hír, amely szerint a fideszes Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank aranytartaléka nulla forint. A HVG írása szerint november végén, még 110 millió eurónyi, (34 milliárd forintnyi) aranytartaléka volt az országnak. A lap írása szerint ezzel egyidejűleg a nemzet tartalékai is 7 éves mélypontra estek.

Vajon mit szól ehhez Kucsák László?

A kérdést jogosan teszik fel egyre többen. A szerkesztőségünk az elmúlt napokban több felháborodott olvasói levelet kapott, amelyek arra keresik a választ, vajon miért hagyják a fideszes képviselők Matolcsy és bandájának arcátlan tevékenységét? Az egyik olvasói levélből idézünk:

Vajon miért asszisztálnak a nyilvánvaló lopásokhoz a fideszes képviselők? Nem érdekli őket, vagy ők is részesülnek az ellopott pénzekből, mint ahogy a maffiában szokás? 

 A kérdés megválaszolására nem vállalkozunk, azt azonban megtesszük, hogy egy rövid gyűjtésben emlékezünk arra, hogy Kucsák László, kerületünk fideszes országgyűlési képviselője a tavalyi évben Matolcsy és az MNB mely botrányaihoz asszisztált.

1. Kucsák 5 milliós fizetést szavazott meg Matolcsynak

Áprilisban Kucsák László második alkalommal szavazta meg azt az indítványt, amely értelmében Matolcsy György havi 5 millió forintos fizetésben résesül.

2. 226 milliárd forint közpénz a saját alapítványoknak.

A Jegybank 226 milliárd forint közpénzzel tömte ki saját alapítványait. Azóta kiderült, hogy a pénzből bőven jutott Matolcsy rokonainak és más fideszes haveroknak a zsebébe. Kucsák László ezt is szó nélkül hagyta.

3.  Az Unicredit Bank vezetőjének budavári luxus lakásában él Matolcsy

Az általa felügyelt kereskedelmi bank vezetőjének budavári, több száz millió forintos lakásában lapkott Matolcsy György MNB vezér. Kucsák László ezt is szó nélkül hagyta.

 4. Zita gate, a szeterő botrány

Kiderült, hogy Matolcsy György szeretőjét az MNB-nél foglalkoztatták havi több millió forintos j9vedelem mellett. Azóta az is napvilágra került, hogy szeretőjének családja is a jegybank alapítványaiból szakítanak. Kucsák László ezt is szó nélkül hagyta. 

A fenti rövid gyűjtés nem teljes körű, csak azt a célt szolgálja, hogy bemutassa, kerületünk képviselője mennyire látja el komolyan feladatát. 

Új sorozatot indítunk.

Az olvasói levelek hatására szerkesztőségünk sorozatot indít, amelyben a 2017-es parlamenti szezon kezdetéig számba vesszük a tavalyi év több, nagy port felvert ügyet, amelynek kapcsán bemutatjuk olvasóinknak Kucsák László hozzáállását is.

 

Szavazzanak!  Válaszolják meg Önök olvasóink kérdését

 

 

Szólj hozzá

lopás matolcsy aranytartalék kucsák lászló fidesz-kdnp