2017. jan 11.

Hideg tantermekben ülnek a diákok a Gulnerban

írta: Lmagazin
Hideg tantermekben ülnek a diákok a Gulnerban

fazos_iskolas.pngTöbb szülő egybehangzó állítása szerint a fűtési rendszer akadozása miatt a pestlőrinci Gulner Általános Iskolában három napja fáznak a diákok. Az iskola tájékoztatása szerint már négy-öt éve kérik a fűtésért felelős, több műszaki beavatkozáson átesett gázkazán cseréjét, mert tudni lehetett, hogy csak idő kérdése a lerobbanása. Úgy tűnik ez be is következett, ráadásul az év legdermesztőbb napjaiban. Az Ughy Attila fideszes polgármester által vezetett városháza tájékoztatása szerint tudtak a problémáról, három éve rendszeresen is tervezik a kazáncserét, csak mindig "közbejött valami sürgetőbb feladat, ami elvitte a forrást".

A gyerekek napok óta 16-17 fokos tantermekben ülnek, a félgőzzel működő fűtési rendszer többre nem képes, a szülők attól tartanak, hogy sokuk gyermeke le fog betegedni, hiszen enélkül is influenza járvány van. Egy édesapa felajánlotta, hogy olajradiárort visz a tanterembe, ezt viszont az igazgatóság megakadályozta arra hivatkozva, hogy az iskolák felett őrködő állami mammutszervezet, a Klikk tűzvédelmi szabályzata szigorúan tíltja az ilyen eszközök használatát. Akkor is ha biztonságos és meleget ad.

A kazáncsere hivatalos költsége 13-14 millió forintba kerülne, ehhez jönne még a szerelési és az egyéb anyagbeszerzések kiadásai. Ráadásul az új kazánok 40-45 százalékkal kevesebb gázt fogyasztanak, így néhány év alatt anyagilag is megtérülne az intézményi fűtés korszerűsítése. A gyermekek hozzátartozói nem értik miért kellett megvárni a fagy beálltát, amikor olyan felesleges önkormányzati kiadásokra gond nélkül tellik, mint a polgármester és a helyettesei legutóbbi fizetésemelése, vagy az alig nézett önkormányzati televízió csaknem 160 milliós üzemeltetése.

Szólj hozzá

fagy diákok ughy attila pestszentlőrinc pestszentimre Gulner Gyula Általános Iskola