2017. jan 18.

Az atommutyi és Kucsák. Sokba kerül ez az embereknek.

írta: Lmagazin
Az atommutyi és Kucsák. Sokba kerül ez az embereknek.

paksmatt_1.jpg

Magyarország dacol a fejlődő világ trendjével, és jó ideig nem engedélyezi szélerőművek építését. Az ok egyszerű, védeni kell az oroszokkal kötött atom mutyit. Kucsák László persze ezt is támogatja.

Pár napja új sorozatot indítottunk, amelyben az idei parlamenti szezon kezdetéig áttekintjük, hogy milyen botrányos döntések születtek 2016-ban a tisztelt házban. Sorozatunk első részében azt mutattuk be, hogy miként támogatta mindenben Kucsák László Matolcsy György több száz milliárdos ámokfutását. Jelen cikkünk a megújuló energiák magyarországi ellehetenítésének szomorú történetét dolgozza fel.

Paksi bővítés

A 2014-es parlamenti választásokat előtt döntött úgy a kormány és a fideszes többségű parlament, hogy minden egyes magyar állampolgárra 300 ezer forintos adósságot rakva bővíti a paksi atomerőművet. A döntés során figyelmen kívül hagytak minden szakértői jelentést, de azóta sajnos bebizonyosodott, hogy a józan ész szavára sem figyeltek. A döntés óta napvilágra került anyagok mind azt erősítik, hogy az évszázad mutyija a több ezer milliárd forintba kerülő beruházás. Kucsák László természetesen megszavazta a paksi bővítést. 

2014.-et követően számos olyan intézkedést hozott a Fidesz, amely mind azt a célt szolgálja, hogy Magyarországon kellően drága legyen az áram. Ellenkező esetben mindenki számára világossá válik, hogy Paks drágán termeli az áramot. Melyek is ezek?

Napelem adó

Európában példátlan módon különadóval sújtotta a napelemeket a Fidesz kormányzat. A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség szerint hazánkban az EU legmagasabb ÁFA kulcsa terheli mind a napelemeket, mind a villamosenergiát, és mégis a legalacsonyabb a villamosenergia tarifája. A drasztikus mértékű környezetvédelmi termékdíj a 35 000-55 000 Ft+ÁFA összegért megvásárolható napelem modulokra rakodik rá, ez tovább rontja az amúgy is hazánkban leghosszabb megtérülési időt. A megmagyarázhatatlan döntés hátterében szakértők szerint egy cél húzódik, védeni a teljesen indokolatlan paksi bővítést. Kucsák László természetesen ezt "is" megszavazta"

Szélenergia

2016. szeptemberében került a Parlament elé az a törvényjavaslat, amely gyakorlatilag megtiltja Magyarországon a szélerőművek építését. Azt már nem kell külön kiemelnünk, hogy Kucsák László ezt is megszavazta, Ami azonban tény, hogy ezzel hazánkat hosszú időre bebetonozták abba a listába, amely a szélenergia termelés tekintetében lesújtó képet mutat rólunk. 

  szelenergia-eu.jpg

 Következtetések:

A fenti eseménylánc ékesen bizonyítja, hogy egy 2014-es átgondolatlan döntést még évekig képesek a fideszes képviselők támogatni. Teszik ezt akkor is, ha ennek árát a magyar energiafogyasztók fizetik meg a számláikban, és a rájuk terhelt adósság formájában- 

 

 Sorozatunk következő része a közoktatás szétveréséről ad részletes, lesújtó képet. 

Szólj hozzá

lopás mutyi paks alkalmatlanság kucsák lászló fidesz-kdnp