2017. már 20.

Kevesebb 10 millióval drágábban.

írta: Lmagazin
Kevesebb 10 millióval drágábban.

A kerületbe is begyűrűzött az a gyakorlat, amit az országban látunk az állami beszerzéseknél. Ezúttal 10 millió forinttal többet költenek lényegesen kevesebb munkára egy ház felújításánál.

Az adófizetők már meg sem lepődnek azokon az eseteken, amikor kiderül, hogy az állam kontroll nélkül szórja a pénzüket. A jellemzően Mészáros Lőrinc nevével jellemzett gyakorlat kezd meghonosodni kerületünkben is.

Az önkormányzat 2016 júniusában döntött arról, hogy 50 millió forintos keretből újítja fel az Enrődi Sándor utcában található társasházat. A 2017 februári Képviselő-testület ülésén azonban már arról döntöttek a kormánypárti képviselők, hogy ugyan ezt az épületet 60 millió forintból újítják fel. Az anyagból az is kiderül, hogy a 20 százalékos drágulás mellett lényegesen csökkent az elvégzendő munka mennyisége is. A Fidesz - KDNP képviselőinek támogatásával megszavazott javaslat szerint a 60 milliós keretbe ezúttal már a nyílászárók cseréje sem fér bele, ez alig fél éve még belefért az 50 millióba.

felujitas_fidesz_modra_mod_1.jpg

 

Kilóg a lóláb a beszerzésnél is. .

Az előterjesztés kapcsán a szocialista képviselőcsoport által feltett kérdésre kapott válaszból további érdekességek derülnek ki. Az önkormányzat vezetése a ház felújítására meghívásos eljárást folytatott le, amelyre ezúttal sem találtak kerületi vállalkozót. A Fideszes vezetésű önkormányzat ezúttal két csömöri, egy gödöllői és egy 15. kerületi céget hívott meg ajánlattevőnek.

Szólj hozzá

korrupció lopás pestszentimre Fidesz Pestlőrinc