2017. ápr 03.

Ismét lesújtott Mekk Elek az uszodára!

írta: Lmagazin
Ismét lesújtott Mekk Elek az uszodára!

uszoda.jpgElőre láthatóan két hétre bezárják a Kastélydombi uszodát, mert a hírek szerint váratlanul betört a víz a gépházába. Az önkormányzat tulajdonában álló pestszentimrei medence különösen balszerencsés, mivel tavaly ugyanitt az automatika hibásodott meg, amihez senki sem értett. Emiatt hat teljes hétig leállt az élet: a gyerekek nem tudtak edzésre járni, a szülők nem értették min töketlenkedik az önkormányzat, az edzők pedig másfél havi bevételt veszítettek el. 

A  Kastélydombi uszodát tízenhárom éve modernizálták, a tanmedence 90 centiméteres vízmélységét 140-esre mélyítették, hogy a felnőttek is használhassák. Új gépészetet, kiszolgáló helyiségeket és szemnek tetszetősebb belső berendezést kapott - egy korábbi munkatárs szerint megfelelő karbantartás mellett ezek a hirtelen leállások nem történhetnének meg. 2016-ig nem volt példa komolyabb műszaki zavarra, azóta viszont kettő is bekövetkezett.

A medencét hozzávetőlegesen kétszázhetven, elsősorban pestszentimrei gyermek használja rendszeresen, a pórul járt szüleik kérték, hogy a kényszerű szünet idejére szervezzék át a csoportokat a többi kerületi uszodába. Az önkormányzat ettől viszont elzárkózott, mert a kiszorult gyerekeket csak a lakossági úszás keretére lehetne befogadni, ami a pestszentlőrinci Malév és Bókay uszodában az oda járó felnőttek zúgolódásához vezetne. Így a gyengébb ellenállást választották - a kiskorúak egyébként sem rendelkeznek szavazati joggal.

 

Szólj hozzá

pestszentlőrinc pestszentimre hozzánemértés városgazda zrt kastélydomb