2017. aug 29.

Újabb százmilliók már létező focipályákra

írta: Lmagazin
Újabb százmilliók már létező focipályákra

malev_palya_k.jpgBaráti üzletelgetés keretében két pestlőrinci focipályát alakít ki hamarosan az MLSZ. A nyílt versenyt félretéve a központi akarat a Sportbank Kft-t hozta ki befutónak, aki 280 millió forintot számlázhat az egykori Malév telepen (most Vilmos Endre sporttelep) hamarosan kezdődő beruházásért, ahol a tervek szerint egy élőfüves és egy műfüves nagypályát kell kialakítani világítással és öntözőtartállyal. 

A szerencsés cég XVIII. kerületi kassza csörgése ezzel még véget, mivel a fentiek mellett 87 millióért  Kőolaj-pálya (közismertebb nevén a Gerely utcai telep) területén is ők dolgozhatnak majd.

Az általunk megkérdezett szakemberek véleménye szerint a két kerületi füves pálya állapota megfelelő, nem igazán érthető miért kell több tízmillió forintért, a korábbi önkormányzati támogatásból kialakított beruházást legyalulni. A tervezett műfüves nagypálya, a világítástechnika és az öntözőtartály bekerülési értékét egybehangzóan a piaci árak többszörösének tartják.

Nehéz szabadulni a gondolattól, hogy valakik ismét jól járnak az ügyesen levajazott, ám részben haszontalan közpénzszórással.  (A mellékelt kép a Vilmos Endre focipálya jelenlegi állapotát mutatja.)

Szólj hozzá

korrupció xviii pestszentlőrinc pestszentimre