2018. ápr 01.

A XVIII. kerület választása: Kunhalmi Ágnes

írta: Lmagazin
A XVIII. kerület választása: Kunhalmi Ágnes

agi_168_webre.JPG

Április 8-án választ az ország. Remélhetőleg minél többen elmegyünk, hogy leadjuk voksunkat, hogy beleszóljunk mindennapjaink alakulásába. Ez az a nap, amikor nem foghatjuk másra, akármilyen külső körülményre vagy akaratra sorsunk alakulását. Csak rajtunk múlik, hogy hajlandóak vagyunk-e 5 perc sétára a jövő alakításáért. 

A XVIII. kerület különleges szeglete Budapestnek. Kertes, családi házak, panelépületek, lakópark, téglaházak egyaránt tarkítják kerületünket, kispénzű családok és jobb módúak békésen élnek egymás mellett. Mindenki nyugodt, kiszámítható fejlődésben érdekelt: azt szeretnénk, hogy mi és gyerekeink is jobban éljenek egy évtized múlva, mint ma.

Kerületünkben bőven akadnak megoldandó problémák, hiányosságok, amelyeknek változniuk kell a következő években. Ezért nem mindegy, ki képvisel majd minket a Magyar Országgyűlésben 2018. április 8-a után. Ezért nem mindegy, hogy valamelyik párt kiszolgálóját, egy központi akarat alárendeltjét, vagy a kerület valódi képviselőjét, saját hangját választjuk meg azon a bizonyos áprilisi vasárnapon.

Ahogy mindenkinek, úgy e cikk szerzőjének is egy egyéni és egy listás szavazata van nyolcadikán. Mivel a választás hosszú időre meghatározza kerületünk és hazánk sorsát is, fontos tudnunk, mások hogyan gondolkodnak, hogyan látják a helyzetet szűkebb környezetünk lakói. Ezért áttekintettük, milyen nyilvánosan elérhető közvélemény-kutatási adatokat ismerünk most a XVIII. kerületről. 

Budapest 15. számú választókerületében, azaz a teljes XVIII. kerületben az alábbi értékelések születtek a várható választási eredményről

Közös Ország Mozgalom: Kunhalmi Ágnes (MSZP-P) (link: https://kozosorszagmozgalom.hu/kvkutatas_bud15/)

Érdemes külön kiemelni a Közös Ország Mozgalom kutatását (link: https://24.hu/belfold/2018/03/06/kunhalmi-korzeteben-az-lmp-n-mulik-hogy-megveri-e-az-ellenzek-a-fideszt/), ami külön XVIII. kerületre készült kutatáson mérte fel kerületünk hangulatát. Ők úgy találták, hogy az LMP visszalépésével Kunhalmi Ágnes lesz a legesélyesebb jelölt a bizalmunkra - nem pusztán az ellenzékből, hanem az összes jelölt közül. Amint ismeretes, azóta Kassai Dániel, az LMP képviselője bejelentette visszalépését (link: https://24.hu/belfold/2018/03/20/kunhalmi-agnes-lmp-visszalepes-valasztas-2018/), ahogy Nagy Károly, a Momentum jelöltje is visszalépett (link: https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/20/a_momentum_harom_jeloltjet_lepteti_vissza_az_mszp_az_lmp_es_a_jobbik_javara/) támogatására.

Ez ma a helyzet. Április 8-án választás. Minden eddigi mérés, döntés, tippelés, minden kampányolás, minden jelölt eddigi tevékenysége ide vezetett, idáig hozott. Most vasárnap rajtunk a sor. Most vasárnap rólunk szól a történet.

Most már tudjuk, mások kit és hogyan tartanak esélyesnek. A döntés pedig a miénk.

Találkozzunk a szavazófülkében!

Szólj hozzá

pestszentimre Pestszentlőrinc Kunhalmi Ágnes 18 kerület választások 2018 Változást! Most!