2018. ápr 03.

Garancsi teherautói lepték el Pestszentimrét!

írta: Lmagazin
Garancsi teherautói lepték el Pestszentimrét!

29693941_879585438887062_1326399925_o.jpg

Újabb botrány érik Pestszentimrén miután kiderült, hogy a hivatalok asszisztálásával csak Pestszentimrén száguldanak keresztül Garancsi István fideszes Oligarcha dömperjei. Az ügyre a Tizennyolcadik Kerületi Polgárok Egyesülete nevű civil szervezet hívta fel a kerület vezetésének figyelmét, akik a cselekvés helyett „Sorosozással”  feleltek.

Leggyakrabban 70-80 kilométeres sebességgel konvojban száguldó,20-30 tonnás dömperek jellemzik Pestszentimrén a Dózsa György utca forgalmát.. Ezek a nehéz járművek csak különleges engedélyek birtokában használhatják a közutakat. A rendelkezésünkre álló dokumentumokból az derül ki, hogy a hivatalok asszisztálásával úgy sikerült engedélyhez jutniuk, hogy elvben nem csak a kerület útjait  használhatnák,a soroksári sitt telepet több más útvonalon is meg lehetne közelíteni a telephely Gyáltól is mindössze néhány száz méterre fekszik,közelebbre mint Pestszenimrétől.

Az ügy előzménye, hogy a szomszédos kerületben Soroksáron, a fideszes oligarcha Garancsi István cége, a Market vásárolt egy területet, amelyen az cég által végzett építkezéseken kitermelt földet és építési sittet kívánták elhelyezni. A Soroksári önkormányzat Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága 2015. szeptember 29-én módosította a kerületi városrendezési szabályzatot annak érdekében, hogy a lerakó engedélyt kaphasson. Az ülés jegyzőkönyvéből kiderül, hogy a társaság képviselője elmondta, hogy több lehetséges útvonal van a telep megközelítésére, de a társaság, tekintettel a soroksári utak védelmére kizárólag Nagykőrösi út felől fogja a behordást és az onnan történő elszállítást végezni. Ezzel kapcsolatban azt is állították több helyen, hogy telephellyel rendelkeznek a XVIII. kerületben, a Dózsa György utcában. A soroksári képviselők ennek nyilván örültek, hisz így a forgalom a szomszédos kerületet, Pestszentimrét terheli

Ennek eredményeként a kerületünk útjain a megengedett sebességet rendszeresen akár 20-30-km/h sebességgel meghaladva közlekedő,gyakran egymás mögött szorosan kettesével,hármasával közlekedő teherszállítók egyaránt veszélyeztetik az ott élők biztonságát és nyugalmát,valamint már most jól láthatóan amortizálják a nemrégen felújított útburkolatot nem kizártan az út mellett található ingatlanokat,valamint indokolatlanul növelik a környezetszennyezést

A kerületi civil szervezet mindeközben kiderítette, hogy a soroksári telephellyel rendelkező Tápegység Kft. tevékenységét nem zavarja, ha nem Pestszentimre felől hordaná be a hulladékot. hisz a lerakó több útvonalon is elérhető. A civilek azt is leleplezték, hogy az érintett vállalkozás korábbi állításával ellentétben valójában nem rendelkezik telephellyel Pestszentimrén, így a kiadott útvonal engedélyeket illendő lenne felülvizsgálni. Erre a tényre felhívta a kerület vezetésének figyelmét, és kezdeményezte, hogy tegyenek lépéseket az engedélyek felülvizsgálata érdekében. Erre azonban nem került sor. Több egybehangzó állítás szerint a hivatal nem léphet, hisz Garancsi István tulajdonában vannak azok a köztéri hirdető oszlopok is, amelyeken jelenleg Kucsák László fideszes jelölt képei vannak. Így a kerületi hivatalok szemet hunynak az ügy felett  már több két éve.

Tekintettel arra, hogy az önkormányzat vezetése nem reagált érdemben a civilek felvetésére és a felajánlott segítségre a Tizennyolcadik Kerületi Polgárok Egyesülete a Pest megyei kormányhivatalhoz,az engedély kiállító hatósághoz fordult segítségért, és bejelentette, hogy az ügyben tiltakozó akciót,lakossági fórumot kezdeményez , nem kíván "négyszemközti "megbeszélések mögé bújva egyezkedni és határozottan kiáll az érintett utca és a Nagykőrösi út lakói illetve a kerület érdekeiért az arra hivatott politikusok helyett.

 

Ezt megelőzően 2018. április 4-én 18:30-kor figyelemfelhívó lakossági egyeztető találkozót tartanak a Dózsa György út 100-as ház előtt,amelynek tulajdonosát is kellemetlenül érintette hogy ingatlanával hirdetnek egy vállalkozást az Ő tudta és bármilyen engedély nélkül.

Szólj hozzá

ughy attila lévai istván zoltán pestszentimre alkalmatlanság gondatlanság kucsák lászló Fidesz XVIII garancsi oligarcha