2018. ápr 05.

Titkolják az átjelentkezők számát

írta: Lmagazin
Titkolják az átjelentkezők számát

672b74a9a87d6159fdd78ee50c248b800d53b9ae.jpg
A kerületi Választási Bizottság többszöri kérés ellenére sem hajlandó kiadni, pontosan hány személy fog a kerületben szavazni átjelentkezéssel. Se azt nem tudni, hogy a hátron túli településekről hányan jelentkeztek be Pestszentlőrincre, vagy Pestszentimrére, sem azt, hogy más magyarországi, vagy budapesti lakóhelyről hányan jelezték azon szándékukat, hogy a mi kerületünkben adják le voksukat most vasárnap. 

A titkolózás azért is különösen gyanús, mert épp a napokban lepték el a sajtót azok a tudósítások, amelyek szerint több száz, esetenként több ezer külföldi kettős állampolgár jelent meg a hazai településeken. Persze csak papíron. 
Mivel a Fidesz tábora jelentősen megcsappant az elmúlt időszak korrupciós botrányai és az elmúlt évek alibikormányzása miatt, Orbán Viktor pártja ezúttal a kettős állampolgársággal, illetve a magyar nyugdíjakkal megvásárolt importszavazattokkal akar javítani az arányokon.
Az országra küldött külföldi bérszavazók nagy száma ismét valamiféle választási csalás előkészítésének tűnik. Miközben a határon túli szavazókat átjelentkezésekkel, polgármesteri szinten segített lakcímbejelentésekkel és a levélszavazással segítik, addig a Magyarországról elmenekült, ma az Európai Unió városaiban boldogulni próbáló honfitársaink szavazási esélyeit szándékosan rontják, ezzel borítva fel (természetesen a fidesz javára) a szavazati arányokat. 

Megoldás április 9-én, az Orbán-rezsim bukása után várható. Ahhoz azonban, hogy ez bekövetkezzen, és a kormányváltást akaró magyarországi magyar állampolgárok akarata érvényesülhessen a saját jövőjükről, a magas részvételen keresztül vezet az út. Minél többen megyünk el szavazni, annál kisebb a Fidesz esélye a politikai túlélésre, és annál kisebb súllyal számítanak bele a végeredménybe az importált, fizetett szavazatok.

Szólj hozzá

választás csalás átszavazás Pestlőrinc Pesti Imre választás 2018