2018. nov 26.

2,2 milliárdért volt fideszes képviselő újítja fel a Lőrinci sportcsarnokot!

írta: Lmagazin
2,2 milliárdért volt fideszes képviselő újítja fel a Lőrinci sportcsarnokot!

sportcsarnok.jpg

Mindösszesen egy ajánlattevővel folytatta le a Lőrinci Sportcsarnok felújításával kapcsolatos közbeszerzést a kerület vezetése, amelyet így nem meglepő módon egy közismert fideszes kötődési vállalkozás nyert meg több, mint 2 milliárd forintért.

2 milliárd 172 millió forintért újítja fel a Lőrinci Sportcsarnokot a Bástya Millenium Zrt. A fideszes kötődésű vállalat érdemi verseny nélkül, egyedüli ajánlattevőként nyerte el a munkát. Szakértők szerint valójában a fideszes közbeszerzések iskolapéldája zajlott le a kerületben.  A cégnek nem volt nehéz dolga. Az önkormányzat tulajdonában lévő Városrehabilitáció Zrt, valamint a PLER Kézilabdasport Kft. által menedzselt kiírás tudatosan nem alkalmazta a Közbeszerzési törvény azon passzusát, amely értelmében minimum két ajánlattevő kell az érvényes beszerzéshez. (Az ilyen volumenű beruházásoknál ez a bevett gyakorlat). A beszerzés lebonyolítói szükséges a referenciák szintjét sem emelték túl magasra, és arra is gondosan ügyeltek, nehogy érdemi verseny alakuljon ki az árak körül. Így nem meglepő, hogy a győztes ár, az eredetileg becsült amúgy is arcpirító költségeknél is magasabb lett.

Nem volt hiába való a napi másfél milliós drágulás.

Mint az már köztudott, az elmúlt két évben naponta átlagosan másfél millió forinttal drágult a Lőrinci Sportcsarnok tervezett felújítása. A Képviselő testület fideszes többsége 2016-ban még 1 milliárd 143 millió forintot szavazott meg a sportcsarnok felújításra, amelynek költsége két évvel később már 2,2 milliárd forint lett. Mit ad Isten, a Bástya Milenium Zrt. szinte forintra pontosan ezért az összegért újítja fel a Lőrinci Sportcsarnokot.

A Fidesz mindent visz.

A Bástya Millenium Zrt. kormánypárti kötődése egyértelmű. Túl azon, hogy a cég vezetője korábban angyalföld fideszes önkormányzati képviselője volt, az interneten kutatva tucatszám találni olyan bejegyzéseket, amelyek azt támasztják alá, hogy a vállalkozás igencsak jól fekszik kormánypárti körökben. A Bástya Millenium több munkát nyert el a botrányairól elhíresült hatvani fideszes polgármester Szabó Zsolt által vezetett városban, de a még fideszes Papcsák Ferenc által vezetett Zuglóban is jelentős beszállítónak bizonyult. A cég vezetője mindezeken túl pedig ezer szállal kötődik Fidesz pártigazgatója, Kubatov Gábor által vezetett Ferencváros különböző cégeihez.

 

2,2 millió/szék.

A Lőrinci Sportcsarnok felújítása során a jelenleg 400 fős lelátó 1000 főre bővítik, sor kerül a csarnok közvetlen környezetének rendezésére, szigetelik az épület tetejét, valamint megújul az épület energetikai rendszere is. Ezzel a Lőrinci Sportcsarnok felújítása során az egy ülőhelyre vetített költség 2,2 millió forint lesz. Viszonyításképpen említsük meg, hogy a fideszes oligarcha Garancsi István által épített új VIDI stadion botrányosan drága munkája eredményeként ott egy ülőhelyet kihoztak csupán 1 millió adóforintból.

 

 

Szólj hozzá

korrupció átverés lévai istván zoltán attila;ughy attila; fidesz-kdnp 18 kerület Lőrinci Sportcsarnok Bástya Milennium