2018. dec 17.

1,1 milliárd forint hitelt vesz fel az Önkormányzat.

írta: Lmagazin
1,1 milliárd forint hitelt vesz fel az Önkormányzat.

ughy_hitel.png

A képviselő testület fideszes többsége megszavazta Ughy Attila polgármester javaslatát, így az önkormányzat 1,1 milliárd forinttal bővíti hitelkeretét. Az indoklás szerint kell a pénz a Lőrinci Sportcsarnok felújítására.

Milliárdos hitelbe veri magát az önkormányzat azért, hogy el tudja indítani, a Fideszes vállalkozó által elnyert beruházást. Mint arról korábban már beszámoltunk, a Lőrinci Sportcsarnok felújítását egyedüli ajánlatttevőként egy olyan vállalkozás nyert el több, mint 2 milliárd forintért, amelynek vezetője, korábban fideszes önkormányzati képviselő volt. Kerületünk vezetése, bár korábban esküdöztek rá, hogy a csarnok felújítására megvan a pénzügyi fedezet, most 1,1 milliárd forintos hitelt vesz fel.

Zálogházi költségvetés.

Így jellemezte Kőrös Péter, az MSZP frakcióvezetője a képviselő testület ülésén a 2019. évi büdzsét. Ebben Ughy Attila fideszes polgármester 600 millió forintos ingatlan eladásra, és 1,1 milliárd forintos hitelkeret bővítésre tett javaslatot. Az ellenzéki képviselő expozéjában felhívta a figyelmet arra, hogy míg a lakásfelújításra, szociális ellátásokra és környezetvédelemre költött amúgy is minimális összegek csökkennek, addig a kerület feléli utolsó vagyonát és még hitelt is vesz fel annak érdekében, hogy kifizethessék a fideszes vállalkozót.

A kormánypárt mindent leszavazott.

A 2019. évi költségvetés tárgyalása során az ellenzék megpróbálta elérni, hogy jusson pénz a Pestszentimrén élők biztonsága érdekében vízminőség ellenőrző kutak állítására, javaslatot tettek arra, hogy a kerület támogassa a Dél-Pesti Kórház Működését, kezdeményezték, hogy létesüljön a kerületiek által használható P+R parkoló a ferihegyi vasútállomásnál, de pénzt kértek a Kondor Béla sétány felújítására is. Ezeket a javaslatokat Ughy Attila felszólítására a fideszes  képviselők leszavazták!

 

Szólj hozzá

fidesz hitel ughy pestszentlőrinc pestszentimre 18 kerület Bástya Milennium lőrinci sportcsarnok