2018. dec 19.

Újabb 500 millióval drágul a Lőrinci Sportcsarnok

írta: Lmagazin
Újabb 500 millióval drágul a Lőrinci Sportcsarnok

ughy_500.png

Ughy Attila saját facebook oldalán jelentette be, hogy 5 nap alatt újabb 500 millió forinttal drágult a Lőrinci Sportcsarnok felújítása. Már 2,7 milliárdnál tart a felújítás költsége.

Kerület szerte dagad a botrány a Lőrinci Sportcsarnok felújításából. Mint arról már korábban mi is beszámoltunk, a csarnok tervezett felújításának költségei az elmúlt két évben naponta másfél millió forinttal drágultak. A két év alatt a duplájára, 2,2 milliárd forintra drágult beruházást egy ismert fideszes kötődésű cég, a Bástya Millenium Zrt, egyedüli ajánlattevőként nyerte el. A képviselő testület múlt hét csütörtöki ülésén, az ellenzék tiltakozása ellenére, Ughy Attila javaslatára 1,1 milliárd forint hitelkeret bővítéséről döntött az önkormányzat fideszes többsége. A hitelt a Lőrinci Sportcsarnok átépítésének finanszírozására használja fel a kerület. 

A kerület első embere ami facebook posztjában egy magyarázkodó ábrát tett közzé, amelyben az Pestszentimrei Sportkastély beruházásával hasonlítja össze a mostani beruházást. Az árbából azonban kiderül, hogy a költségek újabb 500 millió forinttal emelkedtek. Ughy Attila tájékoztatása szerint az 500 millió forint önkormányzati forrást 2,2 milliárd forint TAO (adópénz) egészíti ki. Így a beruházás már 2,7 milliárd forintba fog kerülni az adófizetőknek. Ez alighanem új rekord a drágulásban, hisz múlt héten csütörtökön, még "csupán" 2,2 milliárdba került a felújítás.- Az új rekord a napi 100 milliós drágulás. 

sportcsarnok.png

Kiváncsian várjuk, hogy a végén mennyibe fog kerülni a kerületi adófizetőknek, a fideszes Bástya Millenium Zrt által végzett felújítás. A piaci pletykák már több, mint 3 milliárdról szólnak....

 

Szólj hozzá

stadion korrupció ughy attila fidesz-kdnp Pestlőrinc Bástya Milennium lőrinci sportcsarnok