2011. már 16.

Idegenforgalmi adó - 140 millió forint veszteség

írta: Lmagazin
Idegenforgalmi adó - 140 millió forint veszteség

 

Újabb forráselvonást kényszerül a XVIII. kerület elszenvedni annak következtében, hogy Rogán Antal V. kerületi polgármester az országgyűlésben áterőltette az idegenforgalmi adók beszedésének a Belváros javára történő átcsoportosítását.
 
A törvény értelmében Rogán úr kerülete évi 600 millió forinttal több bevételre számíthat, miközben más, kevésbé frekventált kerületek jelentős veszteséget könyvelhetnek el. Pestszentlőrinc-Pestszentimrét a politikai döntéssel tavalyi értéken közvetlenül 139,5 millió forinttal rövidítik meg, miközben a Fővárosi Önkormányzat évi 1,2 milliárd forint bevételről kényszerül lemondani.
A külső kerületek nevében Szaniszló Sándor fővárosi képviselő éles szavakkal mondott véleményt a városrészek között húsz éven át meglévő szolidaritás rendkívül durva felrúgása kapcsán. Különösen abból a szempontból nehezen magyarázható a döntés, hogy a Belváros fejlesztésére eddig is tízmilliárdokkal több jutott, miközben a peremkerületekben évtizedek óta olyan jogos igényekre várnak, mint például a csatornázás befejezése.
Az ügy pikantériája, hogy bár a XVIII. kerület vezetése, ahol csak teheti, az önkormányzat rossz anyagi állapotára panaszkodik, a Pestszentlőrinc számára igen jelentős veszteséget okozó pénzelvonást a parlamentben mind Ughy Attila polgármester, mind pedig Kucsák László alpolgármester megszavazta!  
Szólj hozzá