2011. ápr 25.

Kitakarítatlan vízelvezető rendszerek

írta: Lmagazin
Kitakarítatlan vízelvezető rendszerek

 Az elmúlt években is komoly problémákat okozott a hirtelen lehullt, nagy mennyiségű csapadék. Ez megkövetelte további vízelvezető rendszerek építését, a meglévők folyamatos karbantartását, tisztítását. A legveszélyeztetettebb kerületi helyszín a Tarkő Kétújfalu u. környéke, illetve a Nagyenyed u. környéke volt.

 Tekintettel a szeszélyes áprilisra, illetve a májusi esőkre, szemügyre vettük a vízelvezető rendszerek állapotát. Sajnos a szükséges munkák még nem kezdődtek meg, a felkeresett rendszerek mindegyike gazzal benőtt, teleszemetelt állapotban volt; jelenlegi állapotában alkalmatlan eredeti funkciójára. A rendszerek nyitott elemeinek kitakarítása elsősorban nem pénzkérdés, de annál fontosabb eleme
a karbantartásnak. Ennek hiányában a víz nem tud eljutni a gyűjtőpontokig, hanem az elvezetőből kilépve a lakóházakat áraszthatja el, illetve annyi szemetet visz a víz a beömlő pontokig, hogy ott nem tud befolyni, hanem felgyűlik és kiömlik.
A későbbiekben ez komoly problémákat jelenthet, ha hirtelen felhőszakadás éri kerületünket. 2006-ban súlyos milliókba került a rendkívüli időjárás. Ezt követően újabb műtárgyak kerültek kialakításra, illetve a meglévők tökéletesítésére is sor került az Önkormányzat döntései alapján 2007 és 2009 között.
A kerületi cégek összeolvadásával kapcsolatos komoly problémákra mutat rá a városüzemeltetés helyzete. Nemrégiben több cikk is megjelent az általános köztisztaság hiányáról, majd az elképesztő lakótelepi állapotokról. Húsvétra nem sikerült lekaszáltatni a kerületet, most pedig egy kiemelt jelentőségű kockázatkezelési hiányosságról lehet beszámolni. Ez mindenképpen súlyos szakmai hiányosságokra mutat rá a menedzselés területén.
Ui.:Kétújfalu u.; a képen nem ismerhető fel a burkolt árok, mert annyira benőtte a gaz

Szólj hozzá

önkormányzat hanyagság felelőtlenség vízelvezetés nemtörődömség városüzemeltető péntek tamás hozzánemértés