2011. ápr 29.

Titokban akarnak dönteni a Hunyadiról és a Pitagoraszról.

írta: Lmagazin
Titokban akarnak dönteni a Hunyadiról és a Pitagoraszról.

Ughy Attila polgármester 2011. május 4-én reggel 9 órára hívta össze a képviselő testület soron következő ülését. Ezen az ülésen akar dönteni a Hunyadi Mátyás Gimnázium és a Pitagorasz Általános iskola sorsáról. 

Kerületünk polgármestere láthatóan fél szembenézni választóival. Mint arról korábban beszámoltunk, a két iskola egyháznak történő átadásával kapcsolatos közmeghallgatást először törvénytelenül hívta össze. 

A dolog pikantériája, hogy azon a napon a Fővárosi Önkormányzat Képviselő Testülete is ülésezett, ahol Ughy Attila is képviselő. Feltételezhetően nem véletlenül esett erre a napra a választása, amikor a közmeghallgatást kijelölte. Ebben az esetben ugyanis meglett volna a kibúvó, hogy miért nincs jelen. (Ughy Attila a korábbi közmeghallgatáson sem volt ott).
Tekintettel arra, hogy lapunk felhívta a figyelmet, hogy az ülés összehívása jogszabály ellenes, a kerület első embere új időpontot jelölt meg a közmeghallgatásra, ezúttal már szabályosan.
A közmeghallgatás időpontja 2011. május 3. 19:00.
Ebben az esetben is figyelmet érdemel, hogy az önkormányzat honlapján az események között nem szerepel a közmeghallgatás (http://www.bp18.hu/programajanlo). A hivatal munkatársai a közmeghallgatás meghívóját ügyesen eldugták, így az csak komoly keresgélés után található meg a kerület honlapján.
Az is sokat mondó és beszédes, hogy a kerület hivatalos lapja, valamint a szintén a kerületi adófizetők pénzéből finanszírozott kerületi televízió is mélyen hallgat az iskolákat érintő döntésekről, valamint a közmeghallgatásról.  
Még ezen előjelek után is mindenkit meglepetésként ért a hír, hogy másnapra, azaz szerda reggel 9:00-re Ughy Attila összehívta a képviselő testület ülését, ahol a napirendek között szerepel a Hunyadi Mátyás Gimnázium, valamint a Pitagorasz Általános egyháznak történő átadása. Az ülés időpontjának megválasztásánál minden bizonnyal ismét egy szempont rebegett a Polgármester szeme előtt. Minél kevesebb szülővel kelljen szembenézni. A szülők többsége délelőtt dolgozik. Így a polgármester és a Fidesz - KDNP frakció titokban átjátszhatja kerületünk két iskoláját az egyháznak. A sietségre nincs magyarázat. A jogszabály értelmében május 31-ig ráérnének meghozni a döntést.
 Az iskolák átadásáról szóló előterjesztés ITT olvasható:
Szólj hozzá

fidesz átverés hunyadi mátyás gimnázium pestszentlőrinc pestszentimre attila;ughy attila; hunyadi gimnázium pitagorasz általános iskola