2011. máj 02.

Törvénytelen meghallgatások Hunyadi-ügyben?

írta: Lmagazin
Törvénytelen meghallgatások Hunyadi-ügyben?

A Hunyadi Mátyás Gimnázium pedagógusait interjúztatta az Evangélikus Egyház a tavaszi szünetben.

Budapest XVIII. kerület Önkormányzata 2011. március 3-án felhatalmazta Ughy Attila polgármestert tárgyalások folytatására arról, hogy a Pitagorasz Általános iskola, valamint a nagy múltú Hunyadi Mátyás gimnázium egyházi kézbe adásával a Magyarországi Evangélikus Egyház, oktatási centrumot hozzon létre a kerületünkben. Az események azonban egyre világosabban abba az irányba mutatnak, hogy a kerületet vezetése csak színjátékot játszik, és a szülőket- pedagógusokat megkerülő döntés a színfalak mögött már rég megszületett.
A legújabb, de egyben leginkább felháborító cselekmény az ügyben, hogy az Evangélikus Egyház személyes levelet küldött valamennyi, a Hunyadi Gimnáziumban dolgozó pedagógusnak. Ebben április 26-ra elbeszélgetésre hívják a pedagógusokat. A megbeszélésen egyesével, időrendi beosztás szerint kellett megjelennie a közalkalmazotti státuszban lévő pedagógusoknak.
A megbeszélésen az egyház jelen lévő képviselői többek között vallási hovatartozására, családi állapotára valamint bibliai ismereteikre vonatkozó kérdéseket tettek fel a pedagógusoknak.
Az ügy számos kérdést felvet. Egyrészt miként kerülhettek közalkalmazottak adatai az egyház kezébe? Milyen alapon rendeli be a gimnázium pedagógusait az Egyház, ha a jelenlegi munkaadójuk a XVIII. kerületi Önkormányzat? Az Önkormányzat, mint munkaadó miért hozza tudatosan ilyen lehetetlen helyzetben azokat a közalkalmazottakat, akik sokan több évtizede a kerületi oktatást szolgálják?
Közmeghallgatás a Hunyadi és Pitagorasz ügyben 2011. május 3. (kedd) 19:00. Helyszíne az Önkormányzat tanácsterme. (Budapest, XVIII. Üllői út 400.)
Szólj hozzá

hazugság átverés hunyadi mátyás gimnázium pestszentlőrinc pestszentimre hunyadi gimnázium evangélikus egyház