2011. máj 04.

Hunyadi ügy- közmeghallgatás (?)

írta: Lmagazin
Hunyadi ügy- közmeghallgatás (?)

 2011. május 3.-án este az ellenzék által kezdeményezett éjszakába nyúló közmeghallgatásra került sor. Itt a nagy számú megjelent érdeklődő várt választ azokra a kérdésekre, - illetve órákon keresztül arra, hogy egyáltalán feltehesse kérdéseit- amelyeket egy kellő alázattal szervezett eljárás során illett volna megkapniuk.

Sajnálatos módon erre az utolsó utáni pillanatban összehívott közmeghallgatás sem teremtett lehetőséget.
Számos megválaszolatlan kérdés maradt még az ügyben. Sem az egyház sem az önkormányzat képviselői nem tudták megmondani, hogy a Pitagorasz Általános Iskola valamint a Hunyadi Gimnázium esetében hány férőhelye lesz a kerületi, vallási oktatást nem igénylő gyermekeknek. Az érdeklődők többszöri kérdés ellenére sem kaptak választ többek között arra, hogy az egyháznak rendelkezésére állnak-e a kellő források az átvett intézmények üzemeltetésére, valamint felújítására. Megválaszolatlan maradt az a kérdés is, hogy az önkormányzat konkrétan hol fogja elhelyezni azokat a gyerekeket, akik már ezeknek az intézményeknek tanulói, azonban nem kívánnak egyházi iskolába járni.
A közmeghallgatás során fény derült számos ellentmondásra is. A döntés előterjesztői expozéjukban részletesen tájékoztattak arról, hogy az elmúlt hetekben milyen egyeztetési folyamatok zajlottak. A közmeghallgatás jelenlévői közül azonban ezen állítások közül sokat megcáfoltak. Többek között így derült fény arra is, hogy a Pitagorasz Általános Iskola esetében a döntést megelőzően csak a leendő elsősök véleményét kérték ki.
Szólj hozzá