2011. máj 05.

Kegyvesztett pestszentlőrinci bringások

írta: Lmagazin
Kegyvesztett pestszentlőrinci bringások

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megszervezésre került a Főváros szerte népszerű Critical mass kerékpáros felvonulás. A változékony időjárás ellenére a becslések szerint közel 30 ezer budapesti ült nyeregbe és kerekezett a belvárosi felvonulási helyekre.

A pestszentlőrinci lelkes kerékpár barátoknak köszönhetően rendőri felvonulás mellett a mieink is elindultak a központi rendezvényre, ám a hagyományos tömegnek ezúttal nyoma sem volt. A szervezők elmondása szerint a kerületi sportért felelős Lévai István alpolgármester többszöri bejelentkezésük ellenére sem fogadta a bringások képviselőit, így a korábbi években természetes önkormányzati támogatás hiányában a kerületben élőkhöz nem juthatott el a felvonulás híre.
 
Az utóbbi években többszázan is összejöttek a polgármesteri hivatal parkolójában, ahol a kerület vezetése személyesen is képviselte magát a neves sporteseményen. A Critical mass népszerűsége évről évre növekszik, a jeles felvonulási napon a kerékpáros közlekedés hívei rendszeresen felhívják a városvezetők figyelmét a kerékpárutak fontosságára. Pestszentlőrincen utoljára 2009-ben épült kerékpársáv, sajnos a 2017-ig tervezett budapesti fejlesztési elképzelések között a kerületünkben egyetlen méter kerékpárút átadása sem szerepel.
Szólj hozzá