2011. máj 16.

Fiaskó határán Ughy Attila rendezvénye?

írta: Lmagazin
Fiaskó határán Ughy Attila rendezvénye?

Csendes ellenállás bontakozott ki Ughy Attila polgármester erdélyi, szegény sorban lévő gyermekeket megsegíteni szándékozó jótékonysági rendezvényét illetően.

Miközben Pestszentlőrinc regnáló önkormányzata egymás után rúgja fel a két évtizedig jól működő kerületi szociális vívmányokat sokakat zavar, hogy a polgármester szociális érzékenysége kizárólag az országhatáron túlra irányul.

A megtakarítások jegyében néhol 50%-kal is felemelték a szülők által fizetendő bölcsődék, óvodák és iskolák étkezési térítési díjait, megszüntették a pestszentimrei napközis diáktábort, a tanulók búcsut inthetnek a közkedvelt erdei tábornak, a városvezetők pedig bölcsődei és óvodai férőhely bővítési terveket vonattak vissza.

A konkrét esemény amiatt is kellemetlen Ughy Attila számára, mivel személyes meghívására Pestszentlőrincre érkezik Böjte atya, aki a Romániában élő gyermekeket felkarolta. A polgármester nevében a rendezvény szervezői hetek óta keményen kampányolnak, szinte kötelezve az önkormányzattal kapcsolatban álló vállalkozókat, hivatali vezetőket és munkatársakat a rendezvény pénzbeli támogatására.

A kerületben terjedő hírek szerint a lakossági lelkesedés elmaradásának palástolása érdekében a polgármester emberei köztisztviselőkkel és közalkalmazottakkal kívánják az erősen foghijas széksorokat megtölteni, akik figyelmét fokozottan felhívták a rendezvényen való részvétel fontosságára.

Az esetből a tanulságot Bauer Ferenc képviselő, a helyi Fidesz elnöke a minap levonva úgy nyilatkozott, hogy a kerületi jótékonysági rendezvények a jövőben a pestszentlőrinciek érdekét kellene szolgálják.

 

Szólj hozzá