2011. máj 19.

A konzultációval frissül a Kubatov-lista

írta: Lmagazin
A konzultációval frissül a Kubatov-lista

Amíg nem kaptuk meg a Szociális konzultáció 2011 kérdőívét, azt hihettük: megint csak a szokásos porhintés zajlik, egyszerűen 7-800 millió forint elköltésével és néhány tendenciózus kérdéssel próbálják a legitimáció látszatát megszerezni a végig nem gondolt, és a legelesettebbeket sújtó megszorító intézkedésekhez, írja a népszava.

Hogy ez is csak egy újabb propagandafogás, mint az alkotmány, illetve alaptörvény esetében folytatott konzultáció. A levelet kibontva azonban kizúgott egy hatalmas lóláb is: a konzultáció egyik, ha nem éppen a legfontosabb célja a titkosnak szánt adatgyűjtés lehet, a hírhedt Kubatov lista aktualizálása. A címzett neve és címe a boríték áttetsző ablaka mögött ugyanis nem külön lapon van, mint illene, hanem a visszaküldendő kérdőíven. Elkérik még az e-mail címünket is, és a lapon ott van két vonalkód.
Ami azt jelenti, hogy gépesítve lehet adatbázist képezni a válaszlevelekből, nevünkhöz, címünkhöz, e-mailünkhöz rendelve a válaszokból kiolvasható politikai nézeteinket. Az ügyben vizsgálatot indított Jóri András adatvédelmi biztos is. A kérdőíven feltüntetett személyes adatokkal és a vonalkóddal kapcsolatban ugyanis több panasz érkezett hozzá. Eredmény két héten belül várható.
A teljes cikk ITT olvasható

 

 

 

 

Várjuk kedves olvasóink megfejtését, hogy mit keres egy amerikai farmer  család (némelyikük baseball sapkában) idealizált propaganda képe a konzultációs adathalász íven?

Szólj hozzá