2011. máj 24.

Ughy Attila vitája Orbán Viktorral.

írta: Lmagazin
Ughy Attila vitája Orbán Viktorral.

Bajban a kerület első embere. Még sokan emlékszünk rá, amikor tavaly ősszel Ughy Attila még első beszédében látványosan húzott egy vonalat. Ezt követően saját magával és párttársaival folytatott komoly számháborút arról, hogy melyikük tudja feljebb licitálni az önkormányzat adósság állományát. (képzelt riport, részben álhír)

Bizonyára mindannyiukat meglepte a bejelentés, amelyet a miniszterelnök a napokban tett. Orbán Viktor a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlésén úgy fogalmazott: a jövendőbeli vitákat tehermentesíteni kell „annak a félreértésnek a súlya alól, miszerint az önkormányzatok nagyon nehéz pénzügyi helyzetéért az önkormányzati vezetők lennének a felelősek. Erről nincs mit beszélni, mert az önkormányzatok nehéz gazdasági helyzetéért a megelőző évek központi kormányzatai a felelősek” – mondta. A miniszterelnök beszédében megköszönte, "hogy az önkormányzatok, a megyei jogú városok megmentették az országot, az elmúlt 4-5 évben biztosan, de talán 7-8 éve is a teljes összeomlástól."

A napok óta terjedő hírek szerint a bejelentést követően Ughy Attila rögvest visszatért a kerületbe és válságstábot hívott össze. A kiszivárgott információk szerint a feszült hangulatú értekezleten többen a polgármester szemére vetették, hogy már annak idején is megmondták, hogy nem bölcs dolog a kerületi vezetés hiányosságait elfedő adósság-licit kommunikáció. A magát megnevezni nem kívánó, a kerületi fideszes vezetéshez közel álló informátorunk szerint Ughy Attila polgármester komolyan aggódhat, hisz amennyiben a Fidesz országos központja számára kiderül, hogy más véleményen van, mint a miniszterelnök, abban az esetben 2014-ben jó eséllyel nem kerül befutó listára a parlamenti választásokat megelőzően.

Információink szerint a fentiek miatt a polgármesteri stáb úgy döntött, hogy begyűjteti az elmúlt hónapokban megjelent önkormányzati kiadványokat, amelyekben Ughy Attila és Lévai István Zoltán a kerületi adósságról folytatott árverést. Azonban tekintettel arra, hogy az elmúlt több, mint fél évben gyakorlatilag nem jelent meg úgy önkormányzati sajtótermék, hogy a témát valamilmyen módon ne emlegessék fel, a feladat nem tűnik egyszerűnek.  Ezért arra kérik a kerület minden lakosát, hogy a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatának (NYENYI) szellemében az otthonukban fellelhető önkormányzati kiadványokat szabályosan összefűzve, MENTSÜK MEG UGHY ATTILÁT ORBÁN VIKTOR HARAGJÁTÓL jeligére juttassák el a Polgármesteri Hivatalba. (Budapest XVIII. Üllői út 400).

 

Szólj hozzá

fidesz hazugság adósság átverés pestszentlőrinc pestszentimre attila;ughy attila;