2011. máj 25.

Kötelező bál?

írta: Lmagazin
Kötelező bál?

 

 

 

 

 

Többmillió forint támogatás a határon túlra, ugyanakkor a XVIII. kerületi önkormányzat vezetése megvonta a támogatást többek között a mélyszegénységben élő XVIII. kerületi gyerekek évi egyszeri táborozásától is.

Miközben a Pestszentlőrinc-Pestszentimrén élő hátrányos helyzetű gyerekek megsegítésére, a Pátria Páholy Egyesület által rendezett jótékonysági estet nem érezte „Mi szívügyünk”-nek az önkormányzatunk. Olyannyira nem, hogy még a szervezet által küldött felhívást, tájékoztatót sem engedték leközölni a helyi médiában. Arról sem számoltak be, hogy milyen sikeres volt az est (500 000Ft jött össze), köszönhetően az azon részt vettek valódi önkéntes jótékonykodásának. A jótékonysági esten senki nem képviselte a Fidesz frakciót. Csak a két ellenzéki párt (LMP, MSZP) érezte szükségét a segítség nyújtásnak.  
A határon túliak megsegítésére rendezett bálon - értesüléseink szerint- sokaknak kötelező volt részt venni, (értsd: megvásárolni a 10 000Ft-os belépőt). Még így is csak az mentette meg a leégéstől a szervezőket, hogy az egyik kerületi vállalkozó az utolsó pillanatban 50 jegyet vásárolt. A szerkesztőségünkhöz eljutott információk szerint a bál napját megelőzően is egyesével győzködték a hivatal dolgozóit, valamint az intézményeket a jegyvásárlásra. A "gyengéd" rábeszélés dacára  is csak kb félházat sikerült megtölteniük, amit a kerületi média fényes sikernek könyvelt el.
Információink szerint a bállal kapcsolatos elutasítottságnak két fő oka volt Egyrészt sokakban merült fel a kérdés, hogy először nem a saját gyerekeinkről kellene gondoskodni? Másrészt kerület szerte értetlenséget váltott ki, hogy vajon miért van az, hogy a polgármester szociális érzékenysége kizárólag az országhatáron túlra irányul?
ui: Kiderült, hogy a tusnádfürdői Szent László Központ modern, jól felszerelt intézmény, csak egy valami hiányzik belőle: egy közösségi helyiség. 
Ez a közösségi helyiség tényleg előbbre való a mi gyerekeink segítésénél?
Szólj hozzá

gyermek átverés családok pestszentlőrinc pestszentimre attila;ughy attila;