2011. jún 03.

Zivatar után - vihar előtt

írta: Lmagazin
Zivatar után - vihar előtt

2011. június 2-án megérkezett a már szokásosnak mondható, kerületünket érintő komolyabb zivatar. A zivatar nem járt erős széllökésekkel, azonban a villámlás átmenetileg tönkretette az 50-es villamos vezetékeit.

A kerületben nem keletkeztek károk, a Városüzemeltető is részt vett a kárelhárításban.

Ugyanakkor jelentős problémát okozhatott volna, ha komolyabb felhőszakadás éri kerületünket, mert a szokásos felkészítő munkák ez évben egyelőre elmaradtak. Korábban minden évben megtörtént a késő tavaszi, nyári zivatarokra való felkészülés, melynek keretében kitisztításra kerültek a burkolt árkok, kitakarításra az átereszek, valamint vomázták a kutakat.
Idén már korábbi blogbejegyzésünkben is felhívtuk a figyelmet, hogy a kerület több pontját térdig érő gaz van a burkolt árkok környékén és ez problémát okozhat. Sajnos nem történt előrelépés, a tegnapi zivatar is úgy érte el kerületünket, hogy az árokrendszer zöme kitakarítatlan, a kutak-átereszek átmosatlanok voltak, így csak a szerencsén múlt hogy nem szenvedtek magánemberek jelentősebb károkat. Sokadik alkalommal - beruházások, parkosítások, virágyágyások - derül ki, hogy az Ughy-féle városvezetés nem képes megküzdeni a településüzemeltetési feladatokkal, illetve Lévai István felelősségi körei nincsenek egyértelműen meghatározva.
Míg az ároktakarításhoz munkáskezekre lett volna szükség, addig a speciális feladatokhoz a szükséges alvállalkozókkal kellett volna időben szerződést kötni. Sajnos erre nem került sor, a közbeszerzés jelentős késedelemben van, így Péntek Tamás a városüzemeltető igazgatója keretszerződés nélkül volt kénytelen alvállalkozói szolgáltatásokat megrendelni a tegnapi belvízvédelmi feladatokhoz
A tegnapi zivatar kellő időben érkezett figyelmeztetés volt ahhoz, hogy sokkal komolyabb vegye az önkormányzati vezetés a településüzemeltetést. Képeink a tegnapi zivatar után készültek (Kétújfalu u., Alacska, Vasút u., Ady u. környékén):

Szólj hozzá

vihar lévai istván zoltán felelőtlenség lévay pestszentlőrinc pestszentimre nemtörődömség városüzemeltető péntek tamás hozzánemértés