2011. jún 24.

Bástya elvtárs: Nyílt levél a fővárosi pedagógusokhoz

írta: Lmagazin
Bástya elvtárs: Nyílt levél a fővárosi pedagógusokhoz

A Magyar Citrom (Hihetetlenül nagy össznemzeti szociális konzultáció) nevű blogon találtuk ezt az írást. Félünk attól, hogy a XVIII. kerületi pedagógusok is ki vannak téve ilyen veszélynek, ezért jelentetjük meg blogunkon.

Talán Önöknek is szemet szúrt a Fővárosi Közgyűlés döntése, miszerint 479 nevelési-oktatási álláshely szűnik meg a jövőben a budapesti iskolákban. Tudom, hogy ez elsőre félelmetesen hat, de higgyék el, hogy nem olyan rossz a helyzet.
 Önök talán úgy érzik, hogy a Forradalmi Magyar Kormány cserben hagyta Önöket, de biztosíthatom Önöket, hogy nem ez a helyzet. Képzeljék csak el, hogy a fővárosi FIDESZ-frakció hány álmatlanul eltöltött nap után hozta meg ezt a kegyetlennek tűnő, ugyanakkor a nemzetgazdaság felemelése és az államadósság ellen megvívott harc szempontjából elkerülhetetlen lépést. Ne áldozatként, hanem hősként gondoljanak magukra, akiknek a segítségével a nemzet képes lesz túljutni ezeken a nehéz esztendőkön.
 Nem a mostani kormány felelős ezért a döntésért, ezt a döntést már meghozták a maguk fele fölött az előző kormányok, csak a várható szavazatok miatt nem tették meg ezt a lépést. A feketeleves pedig megint a Forradalmi Magyar Kormánynak jutott, akik nehéz szívvel, de meghozták ezt a döntést. A kommunista rendszer és az előző kormányok hibája, hogy elhitették Önökkel, hogy a pedagógusi pálya fontos és a nemzetnek elengedhetetlenül szüksége van minél több pedagógusra. Azonban a gyerekszám csökken, ami iskolabezárásokat von maga után és ezek elkerülhetetlenné teszik a pedagógusok elbocsátását. Márpedig a gyerekszám csökkenését is az előző évek, évtizedek számlájára lehet írni, akik családellenes politikájukkal aggasztó mértékben csökkentették a magyarság lélekszámát. Önök most ennek isszák meg a levét.
 Azonban a jelenlegi kormány nem engedi el az Önök kezét: számtalan jobbnál jobb lehetőség kínálkozik arra, hogy új emberként szülessenek újjá. A kormány által meghirdetett utcaseprő életpálya-modell keretében Önök több pénzt vihetnek haza az első három hónap után, valamint azt se hagyjuk ki, hogy az ember jó levegőn dolgozhat, ami bizony a levegőtlen tantermek után kész felüdülés, és az egészségüknek is jót tesz a fizikai munka. Arról meg már nem is szólva, hogy az utcát figyelve akár naponta találhatnak egy kis fizetés-kiegészítőt.
 Aztán ott van a kormány által meghirdetett közmunkaprogram is, aminek keretében megismerhetik Magyarországot, és, akár csak a háború utáni nemzedék, részt vállalhatnak az ország újjáépítésében. Ez főként a történelemtanároknak lesz hasznos, hiszen testközelből tanulmányozhatják a történelmet, és talán továbbképzésként is elfogadják a későbbiekben.
 Remélem, hogy miután elolvasták levelemet, már nem dühöt éreznek a kormánnyal szemben, hanem a lázas izgalom lesz úrrá Önökön, hogy milyen csodálatos lehetőségek tárulnak Önök elé, amire a tanári szobában és a tanteremben nem is álmodhattak.
Szólj hozzá