2011. júl 03.

Kis kedvencünk_vol.3

írta: Lmagazin
Kis kedvencünk_vol.3

Szerkesztőségünk szimbolikusan örökbe fogadta a Csontváry utcai - uniós forrásból megújított - előkerteket. Örökbefogadóként arra nem vállalkozunk, hogy a továbbiakban a lorincimagazin.blog aktivistái tartják rendben a közterületeket, de igyekszünk az illetékesek figyelmét felhívni az elfogadhatatlan jelenségekre.

Korábbi bejegyzéseinkben (itt és itt) bemutattuk, hogy milyen körülmények között újult meg a lakótelep, így az előkertek, mennyi munkája volt ezzel a közösségnek, a korábbi városvezetésnek. Sajnos immár érthetetlenül hosszú ideje nem történik semmi előrelépés egyes megújított előkertek rendezése érdekében, így mára balkáni állapotok uralkodtak el a lakótelep bizonyos részein. Az érintett előkert továbbra sincs fenntartva, sőt teljesen elszemetesedett, elmocskolódott.

Az is elgondolkoztató, hogy miért volt szükség a korábbi évek gyakorlatát megszüntetni, többek között a felelős alvállalkozók szélnek eresztésével, a Városüzemeltető szakmai apparátusának megtizedelésével. Ezzel egyidőben értelmezhetetlen és felelőtlen átalakításba kezdett az önkormányzat fideszes vezetése a gazdasági társaságok környékén. Lévaiék az olcsóbb közszolgáltatásokat tűzték ki célul, ebből eddig szinte semmi nem valósult meg, ellenben a városüzemeltetés szakmai nívója radikálisan csökkent. Egyetlen eredményként a hozzátartozók és pártkatonák elhelyezését lehet megemlíteni, valamint a cégek brutális - együttesen majd 400 millió  - éves veszteségét 2010-re vonatkozóan.

A jelenlegi városvezetés a kezdetektől jelezte, hogy új útra lépett, "szimbolikusan húzott egy vonalat", és más irányt ad a kerületnek. Ezzel talán senki nem vitatkozna, az azonban már komolyan kérdéses, hogy ezt milyen célból, milyen eredményt elérve, milyen áldozatokat hozva teszi. Ki adott felhatalmazást Ughyéknak, hogy szétverjék a korábbi közszolgáltatásokat? Miért csúsznak a kaszálások, miért nincs tavasz végére kikátyúzva, miért vannak balkáni állapotok a lakótelepeken, miért a gaz nő a virágágyásokból?

Visszatérve a konkrét esetre, sokan gondolhatják, hogy Ughy Attiláék a korábbi vezetés egyik komoly szakmai sikerét - a  Havanna lakótelep megújítását - akarják megkérdőjelezni azzal, hogy hagyják leromlani a korábbi fejlesztéseket. Mi nem vállalkozunk ilyen merész gondolatkísérletre, de értetlenül állunk a tény előtt, hogy Ughyék ennyire elhanyagolják a településüzemeltetést, és hogy teljesen alkalmatlan embereket helyezett a polgármester a cégek élére.

 

 

Szólj hozzá

fidesz átverés felelőtlenség alkalmatlanság ughy ivs pestszentlőrinc pestszentimre városüzemeltető péntek tamás hozzánemértés