2011. júl 07.

A kerületiek fizetik meg, amit a kormány elvett

írta: Lmagazin
A kerületiek fizetik meg, amit a kormány elvett

Kényszerűségből döntött ma a Képviselő testület 424 kerületi alkalmazott egyoldalú bérkompenzációjáról, miután a kormány az adójóváírások kivezetése miatt tarthatatlan anyagi helyzetbe sodorta azokat, akik bruttó 300 ezer forintnál kevesebbet keresnek. A kerületiek pénzéből erre a célra mintegy 24 millió forintot kellett fordítani, ami azt jelenti, hogy négy év alatt közel 100 millió forinttal jut kevesebb a közfeladataink ellátására.

Az elfogadhatatlanul alacsony fizetéseket mi sem jelzi jobban mint az a tény, hogy a 282 kerületi egészségügyi dolgozóból 275, többségében nő kolléga jövedelmét kellett ezen a módon kiegészíteni. A Képviselő testületi ülésen Ughy Attila, aki egyúttal országgyűlési képviselő is elmulasztotta tájékoztatni a jelenlévőket arról, hogy az Országgyűlésben miért látta jónak megszavazni a családok százezreinek bevételeit megcsapoló törvényt.

Ughy Attilát érintő jövedelem pótlásról ezúton sem kellett dönteni, mivel a polgármester úr négy főállása után a havi bruttó jövedelme 1 993 000, vagyis csaknem kétmillió forint.

Szólj hozzá

fidesz képviselő polgármester pestszentlőrinc lenyúlás ughy attila xviii