2011. júl 07.

Lehúzzák az önkormányzati lakások bérlőit is

írta: Lmagazin
Lehúzzák az önkormányzati lakások bérlőit is

33%-kal emelte meg a kerületi fidesz a szociális- és a krízishelyzet alapján bérbe adott önkormányzati lakások lakbérét. A szocialisták szerint a rendelet-tervezet hemzsegett a jogsértésektől, és bár az ellenzéki pártok számos észrevételt és javaslatot tettek ezek kijavítására az illetékesek ezeknek csupán töredékét fogadták el, vagy javították ki.

Arra számítva, hogy az egyre nehezedő életkörülmények miatt a rendelet a bérlők számára előnyösen változik, az ellenzéki képviselők első pillanatban még örültek is a rendeletmódosításnak, de sajnálattal kellett tudomásul venniük, hogy a fideszes javaslatok a lakáshoz jutás szigorításában, a szociális lakbérek emelésében, és a lakások eladásának tilalmában mutatkoztak meg.
A szocialisták fogadkoznak, hogy a későbbiekben különös figyelemmel fogják kísérni a bérlők jogainak tiszteletben tartását és az előterjesztések jogszerűségét. Az ellenzék szerint a nehéz időszakban az önkormányzat egyik fő feladata az lenne, hogy úgy nyújtson segítséget az esetlegesen hátralékkal rendelkező bérlőknek a tartozások leépítésében, hogy az otthonát egyetlen család se veszítse el.
- Döbbenten állunk az új önkormányzati vezetés szociális érzéketlensége előtt, hogy pont a legszegényebb, leginkább rászoruló családokat kívánja megsarcolni azáltal, hogy lakbérüket egyharmadával megnövelte - méltatlankodik Fehér Gábor, szocialista képviselő, a Népjóléti bizottság tagja.

 

 

 
Szólj hozzá