2011. júl 12.

Gyengébbek az egyházi iskolák?

írta: Lmagazin
Gyengébbek az egyházi iskolák?

Elismeréssel felérő szavakkal utalt az előző, szocialista városvezetés és a kerületi pedagógusok oktatás iránti elkötelezettségére Kucsák László alpolgármester az iskoláink tudás átadó képességeit bemutató előterjesztés bizottsági tárgyalásán. Az alpolgármester a 2009-es tanév eredményeit méltatva elmondta, hogy kiegyensúlyozott, nagy eltéréseket nem tartalmazó eredményeket mértek és a hiedelmekkel ellentétben nincsenek szélsőséges különbségek kerületi iskoláink képzési színvonalában.

Az immár nyolcadik alkalommal elrendelt országos felmérésben a városháza fenntartásban lévő 18 iskolából közel 1850 tanuló vett részt matematikai és szövegértési gyakorlatokban. A lezárt tanévvel kapcsolatban elmondható, hogy a helyi oktatás színvonala elégedettségre adott okot országos, budapesti és délpesti összehasonlításban is!
Sokkal vegyesebb a kép az egyházi és az alapítványi iskolák esetében, ahol a pedagógiai intézet szakértői szerint az ide járó tanulók eredményei gyakran elmaradnak az országos átlagtól.
A lemaradás a Pestszentlőrinchez hasonlóan jobb költségvetési feltételekkel rendelkező városokban még inkább szembetűnő. Kerületünkben a meglévő két egyházi és egy alapítványi iskola mellett több mint 800 tanuló kezdi az új tanévet a sok szülő és tanuló tiltakozása ellenére az evangélikus egyház fenntartásába adott Hunyadi gimnázium és Pitagorász általános iskola falain belül.
Szólj hozzá

fidesz evangélikus pestszentlőrinc egyházi iskola xviii lekezelés kucsák lászló