2011. júl 17.

Vajon miért felelhet egy városképvédelmi tanácsnok, azaz új hulladékgazdálkodási modell a kerületünkben?

írta: Lmagazin
Vajon miért felelhet egy városképvédelmi tanácsnok, azaz új hulladékgazdálkodási modell a kerületünkben?

Rövid bejegyzésünkben egy furcsaságra szeretnénk felhívni olvasóink figyelmét. Az FKF Zrt. által üzemeltetett hulladékszigetek környéke sosem a makulátlan tisztaságról volt híres, de az újabban tapasztalt állapotok őszintén meglepik szerkesztőségünket.

A kormányhoz hasonlóan, mi is őszinte bizakodással fordulunk az ázsiai fejlődés irányába, de hogy először pont a környezeti externáliák kezelésének igen atipikus módszerét kell átvennünk Kínától, azzal kapcsolatban bizonytalanok vagyunk.

Manapság, különösen Imrén olyan fokon lettel mocskosak a hulladékszigetek, hogy ennek már komoly közegészségügyi kockázatai vannak. Vasárnapi képeink magukért beszélnek, melyek a Vasút és Kapocs utcában készültek.

Függetlenül attól, hogy ez fővárosi feladat, senki nem tudja az önkormányzat részéről felhívni ezekre a problémákra az illetékesek figyelmét? Hogy van az, hogy Tarlósék Budapest szerte igyekeznek rendet rakni, addig a kerületünkben szaporodnak a negatív jelenségek? Botrányos, megkésett kátyúzások, festetlen zebrák, elmaradó beruházások, elvont adóforintok; eddig ez a mérlege az új fővárosi vezetésnek. Ughy Attila miért is felel? Megvan, ő a fővárosban a Városképvédelmi és városfejlesztési tanácsnok! :) , no comment!

Egy aktuális ügy kapcsán még egy gondolat szöget vert bennünk. Belátjuk, hogy az új bűnmegelőzési modellnek még nem volt ideje bizonyítani, de így utólag a fene se bánta, ha régebben egy-két, mára elbocsátott Városőr vetett egy pillantást ezekre a félreeső részekre is. Ki tudja, lehet, hogy ezért sem volt ekkora mocsok lakókörnyezetünkben?

Szólj hozzá

fidesz tarlós tarlós istván polgármester városfejlesztési alkalmatlanság ughy pestszentlőrinc pestszentimre tanácsnok nemtörődömség attila;ughy attila; hozzánemértés