2011. aug 24.

Sorba állítják a pedagógusokat

írta: Lmagazin
Sorba állítják a pedagógusokat

Tanévkezdő munkaértekezletre hívták Pestszentlőrinc iskolaigazgatóit és óvoda vezetőit bő egy héttel az iskolák kapuinak hivatalos megnyitása előtt.

Ahogy lenni szokott, az értekezletet összehívó polgármester ezúttal sem ért rá, helyette Lévai István alpolgármester borzolta a jelenlévők alapjáraton is zaklatott kedélyét azzal, hogy semmi jóra nincs kilátás a következő időszakban, ellenben mostantól a fenntartó önkormányzat markánsan bele fog szólni az intézményekben folyó szakmai munkába, ami eddig tabu volt.

Kucsák László alpolgármester ezt követően humorosan próbálta Lévai úr otromba stílusát emészthetővé tenni, ám sok konkrétummal az iskolák jövőbeni sorsának alakulásáról Ő sem tudott szolgálni. Annyi bizonyos, hogy 2012 szeptemberéig az oktatási intézmények kerületi fenntartásban maradnak.

Bár első ránézésre lehetne egy év kegyelmi idővel számolni, a kerületi pedagógusok nem nyugodhatnak meg, mivel a városvezetés a kényszeres spórolási indíttatásainak engedve kilátásba helyezte a korábbi húsz évben bőkezűen támogatott egyéni iskolai pedagógiai programok többségének megszüntetését.

Arról, hogy az intézkedés miatt hány pedagógus állása szűnik meg, illetve hány kerületi diák felzárkóztatása kerül veszélybe a fidesz politikusai nem beszéltek, a jelenlévő tanárok pedig hivatásukat féltve egy ideje már nem mernek hasonló kérdéseket feltenni. A további megszorítások miatt biztosra vehető az óvodák és iskolák környezetének és műszaki állapotának romlása és természetesen ablakban a gyermekeinket nevelő pedagógusok munkabéren kívüli elismerése is.

 

Szólj hozzá

oktatás fidesz pestszentlőrinc óvodák ughy attila iskolák alkalmatlanság leépülés xviii kerület elughyzás lévai istván