2011. aug 25.

Megoldások Fidesz-módra...

írta: Lmagazin
Megoldások Fidesz-módra...

Mi lesz veletek lakáshitelesek?

Valamelyik internetes hírforrás tájékoztatott egy figyelemreméltó bejelentésről. A kormányfő szóvivőjére – akármilyen előítéletünk is van vele szemben – érdemes odafigyelni, mert sorsunkról, jövőnkről szóló intézkedésekről szokott tájékoztatni minket. Pétert lehet szeretni vagy nem szeretni, de egy dolog vitán felül áll: ő a kormányfő hol fogmosás előtti, hol vasárnapi ebéd utáni szája, vagyis, ha a miniszterelnökünk a szerénység és alázat kötelékeiből nem tud szabadulni, hogy lámpalázasan szóljon hozzánk, akkor ez a derék fiatalember fogja megmondani, hogy életünket milyen sarokkövek között kell vezetnünk.

Szijjártó Péter szerdán újságírók előtt úgy fogalmazott, hogy ”a kormány megoldotta a devizahitelesek problémáját”.

Most tartsunk egy kis szünetet, mielőtt továbbmegyünk. ENTER ENTER

Tegyük fel magunkban az azonnal kibukó kérdéseket: Micsoda? Hogyan? Mikor? Hol kell sorban állni?

Az ember akaratlanul is hibáztatja magát, hogy nem tájékozódik elég kimerítően, mert biztosan saját maga miatt nem vette észre a kormány segítő izmos karját, hogy két kézzel belekapaszkodjon.

No, segítsünk eloszlatni a kételyeket: a Kormány nem oldotta meg a devizahitelesek problémáját, nincsen semmilyen intézkedés, ami költségcsökkenéssel járna, azt az árfolyamrögzítést ne tekintsük annak, mert a kezelési költségen felül az árfolyam-különbözet kamatát is ki kell fizetnünk néhány év múlva, amikor a dübörgő gazdaságot ismerve talán munkánk sem lesz. A már régóta tervezett eszközkezelőt a hírforrások tájékoztatása szerint kétmilliárd forintból hozzák létre, ez az én szerény számításaim szerint, átlagosan 10 millió forintos lakásárak mellett kb. 200 család lakásának megvásárlására elég.

Akkor számoljunk. Ha igaz, hogy az országban egymillió embert érint a devizahitel problémája, akkor a mi kerületünkben kb. 10000 embert érinthet, számoljunk 3000 családdal. Természetesen a számok nem a KSH aktuális felmérésén alapulnak, de az összehasonlítás nagyságrendileg stimmel. A kormány eszközkezelője, ha csak a kerületiekkel foglalkozna, akkor is csak a nehéz helyzetbe jutottak kevesebb mint 10 %-ának tudná megvásárolni és bérbe adni a lakását.

Én 59.000 Ft kezdő részlettel indultam, az augusztusi értesítés szerint 98.000 Ft-ot kellett fizetnem törlesztő-részletként. Nem mintha az összes nyomorom megoldását a kormánytól várnám, de én nem érzem, hogy bármi változott volna. Kérem írjon, akinek a kormány megoldotta a hasonló gondját (pestsztlorinc@yahoo.com) és azonnal követem a mintát.

Szólj hozzá

fidesz hazugság átverés pestszentlőrinc pestszentimre