2011. aug 30.

Ughy számmisztikája

írta: Lmagazin
Ughy számmisztikája

Jobbikos felütés keretében nagyszabású állampolgársági eskütételt szervezett a fidesz Pestszentlőrincen. Két erdélyi településről az egykori vármegyék számára utalva éppen 64 határon túli magyar kapott szokatlanul díszes külsőségek közepette honi állampolgárságot. A gondosan szűrt jelentkezők közé ezúttal nem fértek be más származású emberek, holott az állampolgárságra várók között feles arányban szoktak megjelenni a hosszú ideje közöttünk élő, ám eredetileg nem magyar anyanyelvű polgárok.

A fősodorhoz illeszkedve kerületünkben is fokozott jelentőséget kapott a fidesz határon túliakhoz kapcsolódó rajongása, Ughy polgármester szociális érzékenysége szemmel láthatóan kizárólag az országhatár túloldalára terjed ki. Nehéz szabadulni attól a gondolattól, hogy a narancsos többség feltűnő szivélyessége lényegében annak szól, hogy 2014-ben a most állampolgárságot kapott  - bár nem közöttünk élő - emberek a szavazati jogukkal könnyen újra győzelemhez segítik őket.

Ughy Attila számmisztikához való vonzalma abban is tetten érhető, hogy lecseréltette a folyosóját védő biztonsági ajtó kódját is, mivel valakinek eszébe jutott, hogy az eredetileg beprogramozott 1526-os szám a Mohácsi vész dátuma. Mivel egy nagyratörő ember imázsához sehogy sem illik a nemzeti vészre emlékeztető számsor, lecseréltették a kódot 2010-re, ami a fidesz nagy évére utal.

Szólj hozzá

fidesz választások erdély polgármester manipuláció 2014 pestszentlőrinc ughy attila érzéketlenség xviii elughyzás