2011. sze 01.

Becsöngettek.

írta: Lmagazin
Becsöngettek.

Szeptember elseje van, így ismét elkezdődik egy tanév, amelyik sok újdonságot hoz, és hozott, és sok tekintetben talán az utolsó a jelenlegi körülmények között.

Ughy Attila polgármester ma értekezletet tart a kerületi intézmény vezetőknek. Sokan remélik, hogy ezen beszámol róla, hogy hamarosan a Parlamentben – mint korábban mindig – most is mérlegelés nélkül fog megszavazni mindent, amit elé raknak.  Így tesz majd azzal a jogszabállyal is, amelyik  megemeli a kötelező óraszámot, így igennel fog szavazni arra, hogy kevesebb pedagógusra legyen szükség. Minden bizonnyal azt az őrületet is támogatni fogja, amelyik elveszi az önkormányzatoktól az általános iskolák fenntartói jogát. Miközben az igen gombra tenyerel, biztosan nem fog átfutni a sok funkciótól terhelt homloka alatt, hogy ezzel több kerületi iskolát ítél bezárásra.

Az már kerület szerte közismert tény, hogy polgármesterünknek sok szívügye van. Az is egyre közismertebb, hogy ebben elég kevés hely jut Pestszentlőrincnek és Pestszentimrének. Mi sem támasztja ezt jobban alá, mint hogy az idei nyáron a sikerpropaganda ellenére alig sikerült valamilyen felújítást végrehajtani a most új tanévet kezdő intézményekben. A tavalyi iskolaév zárásakor még bőszen ígérgettek a kerületi intézményvezetőknek felújításokat, amelyek többsége sajnos rendre megvalósulatlan álom maradt. Ez persze érthető, hisz akiknek a feladata lett volna a felújítások elvégzése nem kerületi lakosok. Gyermekik nem ide járnak iskolába, így nekik sem szívügyük a kerület. Esetükben még arra sem volt mód a nyáron, hogy esetleg a hét végi bevásárláskor, a piacon összefutva számon lehessen kérni a júniusi ígéreteket.

Ígéretekből persze korábban sem volt hiány. Alig múlt el pár hónapja, hogy kerületünk első embere esküdözött égre-földre, hogy mindent megtesznek a Hunyadi Gimnázium és a Pitagorasz iskola pedagógusaiért. Az azóta történteket meg már kerület szerte mindenki ismeri. Tömeges elbocsátások, lezárt polgármesteri folyosó, és kínos csend….

Még szerencse, hogy Ughy Attila „mindenért vállalja a felelősséget”.

Szólj hozzá

fidesz hazugság átverés iskola bezárás hunyadi mátyás gimnázium attila;ughy attila; hozzánemértés pedagógus elbocsátás