2011. sze 26.

Üresen állnak az önkormányzati bérlakások!

írta: Lmagazin
Üresen állnak az önkormányzati bérlakások!

Nemcsak a törvénysértő lakásrendelet miatt állnak már lassan egy éve üresen az önkormányzati bérlakások, hanem a városvezetés átgondolatlan és a hozzá nem értő új lakásügyi politikája miatt.

Csomó Tamás alpolgármester iránymutatása alapján készülnek folyamatosan a lakásügyekkel kapcsolatos döntések és a törvénysértő rendeletek. A szociális érzéketlenségéről elhíresült  városvezető többszöri kijelentése alapján a bérlakásokba új bérlőket költöztetne, a bentlakó családokat az utcára helyezné, a nehéz helyzetbe került lakáshiteleseket vagy a szükséghelyzetben lévő családokat pedig lakhatatlan putrikba nyomorítaná be.

Az egy éves városvezetés eredménye az októberben kiírt 7 db lakásra vonatkozó szociális bérlakás pályázat. Tudomásunk szerint további 16 db lakás áll üresen, mely arra vár, hogy a bizottság kijelölje szociális pályázatra. Sajnos a „fideszes törvénysértő lakásrendelet” ezt nem teszi lehetővé, mivel a bérlakásokról a bizottság egy adott évben csak egy alkalommal dönthet.

A kerületi MSZP frakció több alkalommal észrevételezte, hogy ilyen feltételekkel hatékony lakásgazdálkodást nem lehet folytatni, ezért benyújtott elfogadásra egy jogszerű  lakásrendeletet. A szavazatokat tekintve (5-9-4) több fideszes képviselő nem ért egyet Csomó Tamás alpolgármester „lakáspolitikájával”, de a városvezetés személyében a kudarcok ellenére továbbra sem kíván változtatni.

Reménykedjünk abban, hogy az újabb (harmadik) rendelet-módosítási kísérlet lehetőséget teremt arra, hogy a szociálisan rászorult családok ismét emberi körülmények között lakáshoz jussanak, és a lakásgazdálkodás ismét az önkormányzat javát is szolgálja. 

Szólj hozzá

fidesz csomó tamás hozzánemértés