2011. sze 27.

Botrányos fordulat a civiltámogatásban

írta: Lmagazin
Botrányos fordulat a civiltámogatásban

Ughy Attila polgármester idén először hozhatott döntést a XVIII. kerület civil szervezeteinek támogatása ügyében. A végeredmény felháborító. A korábbi évek gyakorlata szerint civil szervezetek és az általuk benyújtott pályázatok nagy száma miatt a támogatások mértéke csak a legritkább esetben haladta meg a száz- vagy kétszázezer forintos határt, mivel mindenkit igyekezett a városvezetés forráshoz juttatni.

Idén tavasszal 8.440.000 Ft kiosztásáról döntött polgármester. Egyértelműen kijelenthető, hogy vannak preferált és „félretett” szervezetek. A teljes összeg több mint 40 %-át (!) összesen 4 szervezet kapta program- és működési támogatás címén, úgy, hogy – egy példát név nélkül kiragadva- egy szervezet úgy kapta meg a maximális 500.000 Ft programtámogatást, hogy a rendezvényének sem a helyszíne, sem az időpontja nem volt ismert a döntés pillanatában. Ezen kívül a városvezetés olyan beszerzéseket is támogat több százezer forinttal, amelynél a szükséges önrész 0 Ft (!).

Az előterjesztés megtekinthető a következő oldalon: http://www.bp18.hu/docs/varosnaplo/87/Et-270.pdf

Vajon milyen kimagasló teljesítményt értékelt a polgármesterünk?

Egyidejűleg pályázatot is hirdetünk. A civil rendeletünk 16.§ (1) bekezdése szerint a polgármester a civil szervezetek részére biztosított támogatásról, valamint a támogatott célokról a döntést követő 15 napon belül az önkormányzat internetes honlapján tájékoztatót tesz közzé. Nos ez három hónap elteltével ugyan megtörtént, de a közzétett táblázatok köszönő viszonyban sincsenek a döntésekkel.Aki az táblázatokból meg tudja mondani, melyik szervezet mennyi támogatásban részesül, annak a szerkesztőség elintézi, hogy részt vehessen Ughy Attila fogadóóráján. Sajnos kapacitás és a polgármester leterheltsége miatt évente csak egy győztest van lehetőségünk hirdetni.

Szólj hozzá

botrány civil szervezet attila;ughy attila;