2011. nov 08.

Nem bántja a szemét?

írta: Lmagazin
Nem bántja a szemét?

Az önkormányzat melletti Teleki utcában pár éve épült egy parkoló, hogy az odatévedő lakosság is meg tudjon állni valahol. (Amúgy teljesen természetes, hogy a mindenkori vezetés állhat a legközelebb a hivatal bejáratához. Fel sem merül, hogy ne adj' Isten, a lakosságnak kellene biztosítani a legjobb helyeket. Nem, ez egy rendszereken átívelő gyönyörű hagyomány, amiben pompásan megmutatkozik a mindenkori államhatalom alázata a nép iránt.) (a cikkben nem szerepel termékmegjelenítés)

 Ebben a parkolóban, a karosszérialakatos lobbi nyomására az "elmúltnyócév emberei" fehérre meszelt betonoszlopokat, ún. kerékvetőket rakattak le. Ezeket a kerékvetőket időnként kitörik, valószínűleg - ugyan mi még nem láttunk konkrét eseményt - a Teleki utcába látogató kisteherautó sofőrök. Többek között a Városgazda ponyvásai is erre szoktak megállni. Természetesen régen is kitörték, de akkor - vélelmezhetően nem hátsó szándék nélkül, direkte adósságba taszítva a kerületet :) - kijavították ezeket az "elmúltnyócév felelősei".

Tekintettel arra, hogy gyakorlatilag a komplett kerületvezetés szeme előtt töredeznek az oszlopok, érthetetlen, hogy ezt a filléres javítási munkát miért nem végeztetik el, miért hagyják, hogy szégyenszemre ezt lássák a kerületi állampolgárok. Tudni kell, hogy a kerékvető nem olyan bonyolult műszaki konstrukció ám, egy betonkerítésoszlop félbevágásából, és fehérre meszeléséből lesz. (aztán lábon kimegy a területre, beugrik a gödörbe, és hány magára egy kis betont)

Szóval, lényeg a lényeg, végre "nemvan" felelőtlenség, van viszont rend! Elnézést, majdnem elfelejtettük: a területért felelős alpolgármester Lévay doktor, a feladat gazdája pedig a sikeres és közkedvelt Városgazda Zrt., kinek jelmondatává válhatna: "Ma egy kerékvető, holnap a világ!"

Szólj hozzá

lévai istván zoltán felelőtlenség alkalmatlanság lévay pestszentlőrinc pestszentimre városüzemeltető hozzánemértés városgazda zrt elmúltnyócév