2011. nov 10.

Tisztaság helyett átnevezés

írta: Lmagazin
Tisztaság helyett átnevezés

Tisztelt Polgármester úr!

Vélelmezem, hogy az Ön előtt is ismert, hogy az Alacskai-lakótelep fenntartásával egész évben komoly problémák voltak, de legutolsó helyszíni bejárásom során olyan elfogadhatatlan jelenségekkel találkoztam, amik e levél megírására ösztökéltek.

Bejárásom során elképesztő mennyiségű háztartási hulladékot és sitthalmokat találtam a szánkózódombok oldalában lévő szelektív hulladékgyűjtőnél. Ugyanezen a területen számos fa pusztult ki a hiányos karbantartás miatt. Az Elephant-lakópark hátsó oldalában épített sétautat övező pollerek olyan minősíthetetlen módon kerültek visszahelyezésre/pótlásra, ami a laikus állampolgárokat is elborzasztja.

 

A vízelvezető rendszerek karbantartása is problematikus, rendszeres a gazos medrek látványa. Mint az Alacskai-lakótelep korábbi, nyolc éven át megválasztott önkormányzati képviselője nyomatékosan kérem Önt, hogy szólítsa fel a felügyelete alatt működő szervezeteket, hogy azok minőségi munkát végezzenek a lakótelepen.

Korábban rendszeres volt a lakótelepi szemét koordinált gyűjtése, de az utóbbi időben a szemét egy része nem került elszállításra, amiről egyes kerületi médiumok is cikkeztek. Javaslom, hogy amennyiben a továbbiakban sem képesek hatékonyan koordinálni és végezni a fenntartási feladataikat, akkor a gondnokok véleményét kikérve jelöljenek ki egy területet és hozzanak létre egy olyan zárt lerakót, ahova időszakosan el lehet helyezni a nyesedéket, egyéb zöldhulladékot, mert a telep közepén kupacokba hányt és hetekig a helyszínen hagyott hulladék látványa lehangoló.

Végezetül tájékoztatom, hogy tudomásomra jutott a lakótelep átnevezésével kapcsolatos önkormányzati terv is. Amellett, hogy az ilyen irányú szándékokat abszolút mértékben pótcselekvésnek tartom, kérem, hogy az érintett lakosság véleményének kikérése nélkül ebben a tárgyban ne hozzanak döntést.

Tisztelettel,

 Szaniszló Sándor

volt alpolgármester

 

Szólj hozzá