2011. nov 11.

Elhanyagolt vízelvezető-rendszerek

írta: Lmagazin
Elhanyagolt vízelvezető-rendszerek

 Szerkesztőségünk kötelességének érzi, hogy évszakonként egyszer "szemrevételezze" a kerületi csapadékvíz befogadó/elvezető rendszereket, hogy, amennyiben csak egy lehetősége van, akkor beszámoljon az előrehaladásról. :)

Mint ismeretes a kérdéskör kiemelt önkormányzati cél, erre bizottságot is alakítottak. Nem viccelünk, a terület előrehaladását egy bizottság felügyeli, amelyet Péntek Tamás, a Városüzemeltető Kft.-t rövid ideig vezető, jelenleg kirívóan magas bérezésben részesülő középvezetője irányít.

Sokat gondolkoztunk már e bizottság létjogosultságán, feltételezzük blogbejegyzésünket követően lehozza a kerületi média, hogy milyen átütő sikereket könyvelhet el eddigi tevékenységük eredményeként. Szerintünk ez a kérdés pusztán szakmai, semmi köze nincs hozzá semmilyen pogácsapartiknak, így abszolút feleslegesnek érezzük a bizottság működését. Jópáran ismerjük a klasszikus politikai fogást: ha valamit nem akarsz megoldani, hozz létre egy bizottságot.

Kerületünkben több helyszínen is kialakulhatnak problémák felhőszakadás környékén, de a hírek két állandó szereplője a Kétújfalu utca és az Alacska lakótelep környéke. Ki is szálltunk a két helyszínre, hogy megnézzük, hogy a hétköznapok gyakorlata során hogyan muzsikál a szakértői vezetés. Először az Alacskán voltunk, az eredmény legyen éppen megfelelt, probléma csak annyi volt, hogy kitakarítatlanok és gazosak voltak a medrek.

Azonban ennél sokkal lehangolóbb kép fogadott minket a Kétújfalu utcánál. A korábbi csatornából komplett fakezdemények nőttek ki, az egész végig elgazosodva, elszemetesedve. Sok helyen szét vannak nyomva a betonlapok, feltételezhetően a volt Halomi-laktanya környéki építési munkákat követően senki nem szemlézte le a területet, és senki nem kérte az eredeti állapot visszaállítását.

Tudjuk, hogy unalmas állandóan szapulni a vezetést, de egyszerűen nem lehet olyan alacsonyra tenni a lécet, hogy ne verjék le. Mederkotrás, gazszedés. A legelemibb, leginkább költségkímélőbb, de annál fontosabb munkák. Hihetetlen, hogy a Lévai-féle szakmaiatlan kézivezérlés milyen károkat okozott a cégekben. Még a beosztott munkatársak szerint is teljesen szétzilált, motiválatlan és rosszkedvű társasággá váltak, melyet szakmaiatlan és rosszindulatú menedzsment vezet. Ahogy egy kommentelőnk írta korábban: "Ezeknél már a reggeli kávéfőzés is siker."

Amúgy híreink szerint a komplett ellenzék gyomrát megviselik a folyamatos kudarcok és melléfogások; legutóbb az Mszp frakcióvezetője, Kőrös Péter szólította fel a menedzsmentet annak végiggondolására, hogy alkalmasnak tartják-e magukat a vállalt tisztségekre, miután a szakmai kudarcok mellett a Társaságok könyvei is jelentősen megrendült vagyoni és likviditási helyzetet mutatnak (a témáról még írunk).

 

Szólj hozzá

fidesz lévai istván zoltán alkalmatlanság lévay pestszentlőrinc pestszentimre vízelvezetés nemtörődömség városüzemeltető péntek tamás hozzánemértés városgazda zrt